Política 12/11/2014

Montilla donarà suport a Mas si tira endavant la querella de la Fiscalia

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, demana a Rajoy que "reorienti" aquesta actuació i obri el diàleg i la negociació política per "posar solucions sobre la taula"

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dimecres, a través d'un comunicat, que Artur Mas comptarà amb el seu suport si la Fiscalia tira endavant amb la querella contra el president de la Generalitat i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. "Més enllà de les legítimes diferències de criteri que ens poden confrontar, és el meu president. Si es confirma aquesta mesura, el president Mas comptarà amb el meu suport", afirma Montilla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera l'expresident i actual senador rebutja frontalment la resposta de Madrid al 9-N, i demana al president espanyol, Mariano Rajoy, que "reorienti" l'actuació i que "en lloc de pressionar la Fiscalia, iniciï un procés de diàleg que permeti posar solucions sobre la taula".

Aposta per un procés de "diàleg, negociació i pacte", i afegeix que "els canvis seran pactats o no seran". "Insisteixo que és l'hora de la política, de la política amb majúscules". En aquest sentit, diu que l'anunci de la presentació de la querella va "en sentit contrari" i lamenta que Rajoy "caigui en la temptació de deixar-se arrossegar per la sobreexcitació del sectors mes radicals de la dreta espanyola".

Montilla també remarca que els dos milions de catalans i catalanes que van participar en la votació del passat diumenge mereixen una "actitud de respecte" per part de totes les autoritats polítiques i un "esforç major de comprensió del que representa".

stats