CiU no votarà a favor de la compareixença de Montoro pel cas Pujol perquè considera que vulnera la llei

La federació, però, sí que donarà suport que el ministre comparegui per parlar de frau fiscal en general

CiU no votarà a favor de les dues peticions de compareixença del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés per informar de les investigacions de l'agència tributària en relació amb el cas Pujol. El portaveu de Convergència al Congrés, Pere Macias, ha puntualitzat aquest dimarts que les dues peticions, una del PSOE i una altra d'Esquerra Plural, "topen de ple" amb el que està establert a l'article 95.3 de la llei general tributària, que estableix la confidencialitat de les investigacions de l'agència tributària. "Per tant, demanar a un alt funcionari, encara que sigui un ministre, que trenqui aquest principi no ens sembla el més adequat", ha afegit a l'entrada de la reunió de la Diputació Permanent al Congrés, l'òrgan que substitueix el ple en els períodes no ordinaris de sessions i que aquest dimarts decidirà sobre les 43 peticions urgents de compareixença del president espanyol, Mariano Rajoy, i tots els seus ministres que han sol·licitat diferents grups de l'oposició sobre diferents temes.

Tot i això, CiU sí que donarà suport a la compareixença de Montoro al Congrés per parlar de frau fiscal en general. El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts , José Luis Ayllón , ha informat que tenen previst que la compareixença sigui el proper 2 de setembre al matí. "A nosaltres ens sembla molt bé que el ministre Montoro comparegui a la cambra el 2 de setembre per informar-nos del que fa l'agència tributària en casos que afecten tots els ciutadans. Això ens sembla correcte", ha puntualitzat Macias.

Crítiques al PSOE

Macias ha criticat que la petició de compareixença de Montoro per part del PSOE no tingui en compte que la llei general tributària és del 2003. "La paradoxa és que els que han fet la petició no van canviar durant set anys de govern aquesta disposició de la llei general tributària", ha afegit.

El portaveu, però, ha defensat que la seva posició des de CiU continua sent la màxima transparència en el cas Pujol i ha recordat que la federació ha demanat a l'expresident que comparegui davant el Parlament de Catalunya. "La nostra voluntat és fer possible el màxim exercici de transparència que nosaltres necessitem més que mai, però això s'ha de fer en el marc de la llei", ha dit.

Més continguts de