DEBAT INTERN AL PSC

Tura respon a Balmón que voler foragitar els crítics del PSC és "desassenyat"

En declaracions a 'Catalunya Ràdio', l'exconsellera i exdiputada respon al número dos del partit, Antonio Balmón, que considera que "sobren" alguns dirigents que fan "soroll"

Montserrat Tura carrega durament contra Balmón i la seva proposta de foragitar els crítics del PSC i considera mancat de seny l' article a la premsa del número dos del partit en que assegura que "sobren" alguns dirigents del PSC.

"Vull pensar que algunes afirmacions desassenyades són per l'estat de perplexitat social que vivim", ha dit aquest dimarts l'exconsellera i exdiputada del PSC en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Les declaracions de Tura arriben l'endemà que Antonio Balmón advertís en un article a 'El Periódico' que "sobren" dirigents que es dediquen a fer "soroll" i que tenen "conductes irresponsables" i "irrespectuoses". L'article apunta directament a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; la diputada i exconsellera Marina Geli, i l'exconseller Joaquim Nadal, que lidera el Pacte pel Dret a Decidir a Girona i que no es planteja renunciar al càrrec de president del PSC gironí. Geli ja va respondre ahir mateix a Balmón que al PSC "no hi sobra ningú, sinó que hi falta gent", i va reblar la seva voluntat de seguir al partit. També ho va fer Nadal, que va respondre que no es donava per al·ludit i que, en tot cas, si algú pensa que ell sobra al PSC, que l'hi digui sense embuts.

Tura considera que en una etapa marcada per una "crisi econòmica i institucional", però també de "valors", el que cal és que els projectes col·lectius "sumin". "La postura de dividir, de pensar que alguns tenen dret a fer ús de les sigles històriques del PSC i altres no, em sembla un plantejament forassenyat que no s'adiu a la base última del nostre partit, que és la base d'expressió plural en una societat democràtica".

Tura, que reconeix que "a vegades" se sent "amb un peu a dins i un peu a fora" del PSC, defensa que com a militant de base continua tenint "opinió" i no té por d'expressar-la.

L'exconsellera del PSC no ha aclarit si participarà a la Via Catalana per la independència de la Diada, però ha assegurat que "és bo que s'evidenciï que hi ha disconformitat en com s'ha tractat Catalunya".