DEBAT INTERN AL PSC
Política 27/08/2013

Tura respon a Balmón que voler foragitar els crítics del PSC és "desassenyat"

En declaracions a 'Catalunya Ràdio', l'exconsellera i exdiputada respon al número dos del partit, Antonio Balmón, que considera que "sobren" alguns dirigents que fan "soroll"

Ara
2 min
Montserrat Tura als estudis de Catalunya Ràdio / @maticatradio

BarcelonaMontserrat Tura carrega durament contra Balmón i la seva proposta de foragitar els crítics del PSC i considera mancat de seny l'article a la premsa del número dos del partit en que assegura que "sobren" alguns dirigents del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vull pensar que algunes afirmacions desassenyades són per l'estat de perplexitat social que vivim", ha dit aquest dimarts l'exconsellera i exdiputada del PSC en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Les declaracions de Tura arriben l'endemà que Antonio Balmón advertís en un article a 'El Periódico' que "sobren" dirigents que es dediquen a fer "soroll" i que tenen "conductes irresponsables" i "irrespectuoses". L'article apunta directament a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; la diputada i exconsellera Marina Geli, i l'exconseller Joaquim Nadal, que lidera el Pacte pel Dret a Decidir a Girona i que no es planteja renunciar al càrrec de president del PSC gironí. Geli ja va respondre ahir mateix a Balmón que al PSC "no hi sobra ningú, sinó que hi falta gent", i va reblar la seva voluntat de seguir al partit. També ho va fer Nadal, que va respondre que no es donava per al·ludit i que, en tot cas, si algú pensa que ell sobra al PSC, que l'hi digui sense embuts.

Tura considera que en una etapa marcada per una "crisi econòmica i institucional", però també de "valors", el que cal és que els projectes col·lectius "sumin". "La postura de dividir, de pensar que alguns tenen dret a fer ús de les sigles històriques del PSC i altres no, em sembla un plantejament forassenyat que no s'adiu a la base última del nostre partit, que és la base d'expressió plural en una societat democràtica".

Tura, que reconeix que "a vegades" se sent "amb un peu a dins i un peu a fora" del PSC, defensa que com a militant de base continua tenint "opinió" i no té por d'expressar-la.

L'exconsellera del PSC no ha aclarit si participarà a la Via Catalana per la independència de la Diada, però ha assegurat que "és bo que s'evidenciï que hi ha disconformitat en com s'ha tractat Catalunya".

stats