Publicitat
Publicitat

Nadal: "L'anunci de les retallades és una acció premeditada"

El PSC reclama que el PP compleixi a l'hora de pagar el fons de competitivitat a Catalunya, tal com reclamaven quan eren a l'oposició

El responsable del grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya, Joaquim Nadal, considera que l'anunci de Mas aquest dimarts sobre noves retallades "és una acció premeditada que contradiu el programa de CiU. Ho hauria pogut fer abans del 20-N". Per això, considera que "si calen ajustos i Mas ens demana lleialtat, som-hi, però si la mà que ens estén al final és buida no anem enlloc".

El líder socialista explica que entén que "s'ajusti l'aportació tarifària al transport públic perquè no s'incrementin les subvencions", tot i reconèixer que aquest copagament del transport públic potser s'ha d'estancar i recrimina a CiU que "no és coherent".

Sobre els diners que l'Estat espanyol deu a Catalunya per part del fons de competitivitat, els socialistes demanen ara que el PP també visqui un "viacrucis". Exactament, Nadal ha dit a El matí de Catalunya Ràdio que "el nostre viacrucis va ser que no vam votar a favor de la bestreta del fons. Ara, que el PP compleixi amb el que va prometre".

Des del punt de vista de Nadal, això dóna la raó a les crítiques que s'han estat fent des de l'oposició cap al model de finançament de l'administració pública que proposa CiU. L'exconseller de Territori ha opinat que són unes retallades que "s'apliquen de forma lineal sobre la classe treballadora" i que, al "contrari del que diu el Govern de la Generalitat", no són més elevades per a les classes més benestants.

Els 920.000 oblidats

Nadal ha aprofitat l'entrevista per recordar que, tot i "l'ajust" que s'ha produït en les darreres eleccions, en referència als 11 diputats que han perdut, a "Catalunya hi ha 920.000 persones" que els han fet confiança i en les quals els socialistes pensaran cada dia. El líder gironí, que també ha utilitzat el mot "correctiu" per parlar de la seva derrota a les urnes, ha afegit que també pensaran en la resta perquè són "un partit amb vocació de govern" que algun dia pretén tornar a les institucions. També ha reconegut que els socialistes estan "molt dolguts" per aquests resultats "molt dolents".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT