Política 27/10/2011

El PSC acusa Mas-Colell d'usar el dèficit fiscal de "cortina de fum" per amagar els pressupostos

Joaquim Nadal ha fet visible el malestar dels socialistes amb el conseller d'Economia i Empresa, a qui acusen de manca de lleialtat institucional al Parlament per no explicar els comptes ahir al Parlament i en canvi donar la xifra del dèficit fiscal "sense rigor"

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament considera que Andreu Mas-Colell ha donat la xifra del dèficit fiscal per motius electoralistes i n'ha desvirtuat el debat de fons. Nadal s'ha preguntat "per què els pressupostos han d'estar fora del fragor electoral i el finançament hi encaixa del tot". Per obtenir resposta el seu grup ha anunciat que demanarà la compareixença urgent del conseller d'Economia perquè "expliqui en comissió el que va dir fora" i ha lamentat que "defugís" el debat sobre els comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pels socialistes, parlar de pacte fiscal en temps de crisi és introduir un "clima de dubte" dins la societat catalana. Consideren que abans de donar una xifra com la de 16.400 milions d'euros s'ha de fer un nou estudi sobre balances fiscals i tenir totes les variables possibles damunt la taula per calcular-lo. La tesi del PSC és que el model de finançament del 2009, pactat pel tripartit, ha reduït el dèficit fiscal de "forma sensible". Nadal creu que tot això passa perquè CiU busca tensar la campanya per "aturar la sagnia de vot" de la federació nacionalista.

El PSC ha presentat avui la seva proposta de pacte fiscal federal, que aposta per igualar els resultats del sistema de concert però rebutja que sigui la Generalitat la que recapti tots els impostos.

stats