Política 25/09/2014

Nart (C's): "A Catalunya s'ha passat del tot per la pàtria al tot per la pasta"

L'eurodiputat de Ciutadans ha participat, juntament amb Alberto Fernández-Díaz (PP) a la presentació del llibre "Nos duele Cataluña. 15 españoles con 'seny'"

Laia Vicens
2 min
Begoña Marín, Javier Nart, Alberto Fernández Díaz i Josep Ramon Bosch / L.V.

BarcelonaL'eurodiputat de Ciutadans, Javier Nart, ha lamentat que a Catalunya s'ha passat del "tot per la pàtria" al "tot per la pasta. "Catalunya mai ha sigut un oasis, sinó un infecte pantà polític d'interessos", ha dit. "Quan algú rep és perquè algú permet donar. Qui era el conseller d'obres públiques [quan Pujol era president]? El camarada Mas", ha reflexionat Nart. "Sóc mitjanament imbècil, però no tant", i ha afegit taxatiu: "La bandera embolicava la cartera". Nart ha avisat del "plantejament fonamentalista" del procés, que diu que genera una divisió entre "bons i mals catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Javier Nart ha fet aquestes declaracions a la presentació del llibre "Nos duele Cataluña. 15 españoles con 'seny'", a l'hotel Atenea de Barcelona, on hi han assistit una vuitantena de persones. Nart ha acusat els sindicats de defensar "la secessió" en lloc de "defensar els interessos dels treballadors". "Com és possible que qui ha de defensar els interessos dels treballadors defensa la secessió?", s'ha preguntat Nart, que ha afegit que "si es produeix l'efecte frontera significarà un enorme atur a Catalunya".

A la presentació del llibre també hi ha intervingut el líder del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha criticat la "constant idealització amb diners públics" de les institucions catalanes, i ha posat l'exemple del "pirofuneral" de la Mercè. Fernández-Díaz també ha denunciat "els carnets de bons catalans" que està creant l'independentisme.

El llibre recull "un problema de fracturació familiar"

L'autora del llibre, Begoña Marín, ha assegurat que el procés català és "un problema social, de fracturació familiar". "Està desestructurant famílies", ha assegurat la periodista, que ha explicat que els 15 protagonistes del seu llibre comparteixen "la defensa d'Espanya i la Constitució, el respecte per Espanya i un gran amor per Catalunya". El president de SCC, Josep Ramon Bosch, ha qualificat de "teatre català" el procés sobiranista i ha lamentat que "els llibres que no són independentistes costen molt de vendre en algunes llibreries de Catalunya".

El llibre "Nos duele Cataluña. 15 españoles con 'seny'" està prologat pel membre de la plataforma unionista Libres e Iguales Albert Boadella i recull les reflexions de 15 catalans sobre el 9-N. Fernández-Díaz i Nart participen al llibre, així com Boadella, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, els periodistes Arcadi Espada, Rosa María Calaf, Carmen Rigalt, Javier Algarra, Francisco Marhuenda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, el líder de VOX, Alejo Vidal-Quadras, el pintor Augusto Ferrer-Dalmau, l'escriptor Félix de Azúa, el jurista Francesc de Carreras i l'esportista de taekwondo Joel González.

stats