Política 24/02/2013

Navarro considera que la llei de consultes no ha de servir per permetre el dret a decidir

El primer secretari del PSC insisteix, en una entrevista a Catalunya Informació, que l'única via per fer el referèndum és acordar-lo amb el govern espanyol

Ara
2 min
SENSE EMBUTS NI XARXA  Navarro va obrir la caixa dels trons precisament en una conferència a la Cambra de Comerç davant un centenar d'empresaris.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que la llei de consultes ha de servir perquè els ciutadans "participin en el Govern" i opinin sobre temes com les retallades, però no per articular el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. En una entrevista a Catalunya Informació, Navarro ha insistit que la consulta per decidir el futur de Catalunya "s'ha de fer per altres camins" que passen per negociar amb el govern espanyol i cenyir-se a la legalitat vigent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha admès que el dret a decidir segueix sent una discrepància amb el PSOE, però ha subratllat que davant les diferències el més important és que hi ha "voluntat de diàleg". La seva petició d'abdicació del rei també ha estat mal encaixada per part del PSOE, i davant aquest fet Navarro ha recordat que es va sentir "molt acompanyat" per la gent del carrer, mentre que no ha trobat suport "del poder més establert". Segons el primer secretari, aquest fet hauria de fer "reflexionar" sobre la distància que hi ha entre la gent del carrer i les institucions de poder.

Càstigs exemplars contra la corrupció, però no perpetus

El líder dels socialistes catalans ha defensat que s'apliquin "càstigs exemplars" contra els polítics que siguin inculpats per corrupció, però ha matisat que aquests càstigs no han de ser "perpetus". Així, ha defensat que entre les files de la seva executiva hi hagi Josep Maria Sala, que va ser condemnat pel cas Filesa. Navarro ha replicat Oriol Junqueras i ha dit que encara que sigui "molt aficionat a la història, que es preocupi pel present" i pel cas de la suposada empresa que ERC va crear a mida per permetre a Jordi Ausàs cobrar el màxim d'atur.

stats