Política 11/01/2013

Navarro critica la manca de ''qualitat democràtica i la capacitat de diàleg'' de la declaració de sobirania

El primer secretari del PSC creu que el dret a decidir no pot ser ''un pur tràmit'' per assolir la independència

Acn
1 min
Pere Navarro confia en la seva capacitat de persuasió.

BarcelonaPere Navarro troba que al primer document que han pactat CiU i ERC de la declaració sobiranista li falta ''qualitat democràtica'' perquè no veu possible que el dret a decidir i la consulta siguin només ''un pur tràmit'' per arribar a l'Estat propi, i critica la falta de ''capacitat de diàleg i de consens'' amb què ha sortit el text.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro s'ha mostrat disposat a dialogar, però creu que l'inici ha estat ''molt negatiu''. Per això demana un debat per intentar arribar a un acord ''més ampli i més obert'' que permeti opinar la població sobre el tipus de vinculació que volen amb l'estat espanyol.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha descartat donar suport al text actual perquè, tot i compartir el dret a decidir, el projecte del PSC és molt diferent, ja que no situa la independència com a objectiu, sinó un projecte federal a partir d'una reforma constitucional. Navarro creu que actualment el dret a decidir s'ha ''privatitzat'' entre CiU i ERC, i per això considera que cal que es faci un debat ''més ampli, més obert'' i que cal arribar a un consens més ampli.

El primer secretari del PSC ha recordat que el partit que lidera està a favor de fer una consulta legal, acordada i vinculant, i que per això cal encara convèncer els companys del PSOE i altres sectors espanyols, i ha assegurat que se seguirà treballant en aquesta direcció. Navarro ha explicat també que al comitè federal del PSOE d'aquest dissabte abordarà la reforma constitucional i l'estat federal que proposa i que s'ha impulsat dels de PSC.

stats