POLÍTICA
Política 01/12/2012

Navarro revela pressions per pactar amb CiU dels qui van aplaudir Mas

Les pressions haurien de servir per curtcircuitar un eventual acord de CiU i ERC que agents econòmics no volen

Efe
2 min
Pere Navarro es va reunir ahir amb el grup parlamentari.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha revelat que alguns dels sectors socials i econòmics que van aplaudir l'avançament electoral de CiU exigeixen ara al PSC responsabilitat per pactar amb els nacionalistes, ja que recelen que un acord amb ERC doni estabilitat a Catalunya. Navarro ha assegurat que el PSC està rebent "opinions" de diferents sectors que li demanen responsabilitat davant l'escenari d'un Parlament "fragmentat" i amb una CiU que ha quedat molt lluny de la majoria absoluta en perdre 12 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquests sectors que ara ens demanen responsabilitat, l'havien d'haver demanat en el seu moment a Mas perquè no avancés les eleccions. Molta gent, molts sectors de la societat catalana van celebrar la convocatòria d'eleccions i l'aposta independentista de Mas, mentre que nosaltres avisàvem ja llavors que aquella no era la millor solució per a Catalunya, i així ha estat", ha subratllat.

I ha afegit, en aquest sentit: "Que aquests sectors demanin justament ara la nostra responsabilitat perquè hi hagi estabilitat a Catalunya, just ara que s'ha vist on ens han portat les eleccions a les quals ells donaven suport... no deixa de ser contradictori". En qualsevol cas, Navarro ha volgut remarcar que el PSC sempre ha estat un partit responsable i que ho seguirà sent en la pròxima legislatura, sobretot per aportar "diàleg i propostes" que duguin a prendre mesures que donin solucions a la greu crisi econòmica, que és ara prioritària per als socialistes.

"Ni consells ni indicacions" del PSOE

En aquest context de negociacions a Catalunya, el líder del PSC ha assegurat que no ha rebut "ni consells ni indicacions" per part del PSOE, que és, ha subratllat "molt respectuós" amb les polítiques de pactes a Catalunya. "Ens informem i parlem, però no ens donem indicacions", ha precisat Navarro.

Des que es va conèixer l'inesperat resultat electoral i Mas va cridar la resta de formacions polítiques a la "coresponsabilitat", Navarro va voler deixar molt clar als nacionalistes que ells són els responsables d'aquesta situació per haver avançat les eleccions "amb l'únic propòsit de tenir més diputats, fins a la majoria absoluta". No obstant això, CiU no ha aconseguit la seva meta als comicis, "la majoria excepcional" de la qual parlava Mas a la campanya, sinó que ha perdut 12 escons, cosa que ha portat els nacionalistes a buscar l'acord almenys amb ERC, per bé que no tanquen la porta al PSC.

stats