CRÒNICA
Política 21/12/2015

Ni Rufián ni Junqueras s’hauran d’afaitar la barba

La nit a la seu dels republicans, el Born Centre Cultural, té aire d’alegria continguda i els resultats són tan calidoscòpics que fins a les 23 h no compareix cap dirigent

Pere Mas
2 min
Ni Rufián ni Junqueras s’hauran d’afaitar la barba

Barcelona“Els resultats són bons, però no hem guanyat”. Aquestes paraules no són de cap dirigent d’ERC però les podrien haver pronunciat perfectament atesa la seva importància estètica. La victòria de Podem a Catalunya ha evitat que el president del partit i el cap de llista a Barcelona s’hagin d’afaitar la barba en compliment d’una juguesca. La nit a la seu dels republicans, el Born Centre Cultural, té aire d’alegria continguda i els resultats són tan calidoscòpics que fins a les 23 h no compareix cap dirigent. També van tard els interventors, a qui els espera un entrepà de fuet i una aigua de Sant Hilari Sacalm. La culpa és del recompte del Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al Born hi ha una barreja de turistes, intendència i votants d’ERC. Coincidint amb el tancament dels col·legis surt d’una de les sales d’exposicions un grup de la Casa del Arte Flamenco Antonio de Mairena de l’Hospitalet. Fan visites arreu del país guiats per l’Antonio Ruiz però avui se’n van decebuts perquè no han pogut veure part de les exposicions per culpa del dispositiu electoral.

Com que no apareixen els polítics me’n vaig al bar. Hi detecto en Santi Vidal, que ha fugit una estona del comitè de campanya. “Ja ens han explicat com estan les coses”, avisa el jutge. Uns metres més enllà hi ha en Joaquim Quiles, que ha votat ERC, va votar Junts Pel Sí el 27-S però va passar aquella nit a la seu de la CUP “perquè hi havia més suquillo ”. Els matisos i la complexitat del país. Passades les deu en Rufián surt a saludar i fer-se selfies amb la militància present al bar i s’acaba abraçant amb en Joan Tardà, que, fidel al seu estil, marxa cap a la sala de reunions al crit de “que tremoli l’enemic!”.

stats