Política 15/07/2014

"No sóc independentista per calés, ho sóc per poder fer les coses bé d'una vegada": el col·loqui d''Un país normal', en 15 frases

L'economista Xavier Sala i Martín, els periodistes Antonio Baños i Karmele Marchante, el ninotaire Miquel Farreres i la jutge Sílvia Ventura han debatut sobre la consulta després de la presentació del documental d'Òmnium

Enric Borràs
2 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, en l'acte de presentació del documental 'Un país normal' / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'economista Xavier Sala i Martín, els periodistes Antonio Baños i Karmele Marchante, el ninotaire Miquel Farreres i la jutge Sílvia Ventura han parlat sobre la consulta i el procés sobiranista al col·loqui de després de la presentació del documental d'Òmnium Cultural 'Un país normal', aquest vespre als Cinemes Girona de Barcelona. Aquí teniu un resum amb 15 de les frases més destacades que s'han dit al col·loqui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sílvia Ventura:

"El dret no són les taules de la llei sinó el que la gent es dóna a si mateixa"

"Treure la foto d'una persona que manifesta el que pensa a traïció i amb uns subtítols injuriosos no és un debat sa"

"El que passarà el mes de novembre no és només important per nosaltres sinó que també és una manera de trencar el bipartidisme que hi ha a Espanya. La consulta és possible i ha de ser"

Xavier Sala Martín:

"Si nosaltres marxem això farà posar les piles als espanyols. Alguns ens veuen com la punta de llança per poder començar a reformar Espanya"

"No sóc independentista per calés, ho sóc per poder fer les coses bé d'una vegada"

"La independència només serà real si et reconeixen a l'estranger i per això cal que la consulta sigui de veritat creïble"

"Si algú es pensa que fent baixar l'Artur Mas de l'ona o tallant-li el cap això s'aturarà des d'un despatx, s'equivoca"

Karmele Marchante:

"Al meu entorn ni s'entén [que a Catalunya es vulgui votar] ni gairebé ho puc parlar perquè estic emmordassada"

"És a Madrid on he pres consciència i m'he fet independentista, perquè Madrid s'ha tornat una fàbrica de donar consciència a les persones que no tenim animadversió a Catalunya"

Antonio Baños:

"La gent ha de decidir i els polítics gestionar la decisió popular. Seria absurd fer-ho al revés, seria fer una república catalana a l'espanyola"

"Estem decidint el nostre futur nacional però donem un exemple de recuperació del poder popular o dels pobles"

"Això és molt més important que la independència de Catalunya, és la recuperació de la dignitat d'un poble"

Miquel Farreres:

"La gent s'hi apunta [a la reivindicació de la consulta] perquè veu que és una revolució cívica de gent que vol ordre, com el que vol els carrers nets"

"És difícil que negociem amb uns que es creuen propietaris de nosaltres, o com a mínim del solar"

"No cal esperar a tenir la independència i a estar organitzats per solucionar les coses, hi ha moltes coses que es poden fer ara"

stats