Política 04/11/2018

Nogueras diu que "el PSOE i el PSC són encara més venjatius que el PP"

La vicepresidenta del PDECat afirma que la situació actual contra l'independentisme és la mateixa que amb el PP al capdavant de l'executiu

Europa Press
2 min
Míriam Nogueras, atenent els mitjans aquest vespre

BarcelonaLa vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que "el PSOE i el PSC són encara més venjatius que el PP". En aquest sentit ha explicat que, en el judici als líders del procés independentista, l'Advocacia de l'Estat els va acusar de malversació quan hi havia el PP al govern i ara, sota el mandat del PSOE, hi ha afegit sedició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nogueras ha insistit aquest diumenge que "governi el PP o el PSOE, aquesta farsa la governen tots, amb un llenguatge més bonic o menys, amb més agressivitat o menys", i ha indicat que la situació actual és la mateixa que quan hi havia el PP.

A més, ha defensat que "és important la unitat i l'acció estratègica i actuar amb sentit d'estat". "Ningú pot dir que no hem intentat des del Govern el pacte, i la resposta sempre ha sigut la mateixa: violència, i no només policial, sinó mediàtica i sobretot judicial", ha destacat Nogueras, que ha assenyalat que fa setmanes que ja van dir que votarien 'no' als pressupostos generals de l'Estat.

Així mateix, ha assenyalat: "Hem de deixar clar que l'estat espanyol, sigui el PP o sigui el PSOE, ha sobrepassat totes les línies vermelles. No som aquí per facilitar governs indignes, de cap manera".

Preguntada per la seva posició a partir d'ara al Congrés, la vicepresidenta del PDECat ha indicat que no abandonarien els escons i ha anunciat que aquesta setmana tindrien una trobada amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

"A Madrid hem de defensar l'honorabilitat dels ciutadans de Catalunya. Que escoltin bé el 'No passaran', que se'ls ha acabat el crèdit", ha matisat Nogueras, que ha subratllat que no poden seguir en el debat en els termes actuals.

També ha demanat que no es caigui en la "teranyina de la normalitat, com intenten el PSOE, el PP i Cs", i ha acusat l'Estat d'estar banyat encara pel franquisme, en paraules seves. Ha qualificat el judici pel Procés com una farsa i ha assenyalat que no serà normal: "Un estat del segle XXI no hauria permès arribar fins aquí, se'ns ha dit feixistes i colpistes", ha afegit.

stats