Publicitat
Publicitat

Noves filtracions de Wikileaks revelen que els espies de “la CIA a l’ombra” es burlaven d'Aznar

Wikileaks destapa nous correus electrònics d'una companyia d'espionatge privada que treballava per a diversos governs i grans multinacionals, publicats a Espanya per 'Publico.es'

Wikileaks ha filtrat els correus electrònics d'una companyia privada d'espionatge americana, Stratfor, recollits a 'Publico.es', que revelen que els espies es burlaven d'Aznar i de les seves idees. 

Stratfor, 'la CIA a l'ombra', segons el qualificatiu que recull el diari, treballava per a diversos governs, entre ells, el d'Espanya. En els primers correus publicats es pot llegir la conversa entre el director de Geopolítica de Stratfor, Reva Bhalla, que feia broma sobre la conferència d'Aznar a Georgetown: “Algú té preguntes per a l'exprimer ministre espanyol Aznar? No fos cas que em quedés adormit”.

Sobre la seva ideologia, Bhalla assegurava que Aznar és “un ultra… molt més extremista que els funcionaris israelians. Creu que tots els terroristes són iguals i que només una guerra total pot derrocar-los”.

A més, Bhalla assegura que “de Catalunya, sosté que el Govern fomenta la immigració des del Pakistan, Algèria, etc., perquè poden integrar-los lingüísticament amb més facilitat”.

Els treballadors de l'agència també comentaven l'estilisme de l'expresident espanyol: “Podria demanar-li quin tipus de xampú fa servir”.

RE

Més continguts de