Política 13/12/2018

L'ANC fa una crida a bloquejar Barcelona el 21-D amb una "concentració massiva de vehicles"

Els CDR convoquen la ciutadania davant la Llotja de Mar "a primera hora del matí"

Ara
2 min
Mosaic d'un llaç groc a la Plaça de la Vila de Gràcia amb motiu dels 10 mesos d'empresonament dels Jordis

BarcelonaDiverses entitats estan coordinant les protestes que es faran el 21 de desembre contra la celebració del consell de ministres a Barcelona. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat la seva intenció d'omplir Barcelona de cotxes. "Farem una concentració massiva de vehicles", apunten des de les seves xarxes socials. La conseqüència d'aquesta acció és provocar un caos circulatori que bloquegi la capital catalana, segons apunten fonts del secretariat. Com que la crida s'ha fet per a primera hora del matí, és possible que s'arribi a impedir la reunió del govern espanyol a la Llotja de Mar. A preguntes de l'ARA, l'ANC no ha volgut aclarir que el seu objectiu sigui impedir-lo ni tampoc permetre'l.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda, l'organització presidida per Elisenda Paluzie també ha convocat la ciutadania davant la Ciutat de la Justícia a les 9 h per donar suport a Roger Español, l'home que va perdre un ull durant l'1 d'Octubre.

La mobilització de l'ANC coincidirà amb la que han convocat els CDR, que tenen previst mobilitzar-se davant la Llotja de Mar. A través de les xarxes han fet una crida a fer acte de presència a la part baixa de la Via Laietana "a primera hora del matí".

Per la seva banda, Òmnium Cultural ha anunciat que organitzarà una acció de protesta però sense concretar-ne les accions. L'entitat ja ha fet públic que celebrarà un "consell popular de ministres", un acte polític que assegura que serà "transversal" i que comptarà amb la presència d'entitats i associacions socials, culturals i vinculades als drets humans. Segons fonts de l'ANC, Paluzie participarà a l'acte.

"El 21 de desembre hi haurà el consell de ministres a Barcelona, una nova decisió unilateral emmarcada en l’espiral provocadora de l’Estat per argumentar l’aplicació d’un nou 155. Fins i tot s’alcen veus que demanen il·legalitzacions de partits polítics sobiranistes. Aquesta situació, però, demana que mantinguem tant la determinació com la serenor, tant el coratge com la intel·ligència", assegura Cuixart en una carta enviada als socis.

La informació que ha facilitat l'entitat presidida per Jordi Cuixart és que el "consell popular de ministres" se celebrarà a les onze del matí, l'hora habitual en què es reuneix el govern espanyol. Fonts d'Òmnium asseguren que el lloc "encara s'ha de determinar" i és una incògnita si serà vora la Llotja de Mar, l'espai on l'executiu espanyol celebra la seva trobada.

Finalment, des d'Universitats per la República han fet una crida a aturar les classes. "El 21-D buidem les aules per tornar a omplir els carrers", han reclamat des del seu compte oficial de Twitter.

El Govern es reunirà el dia abans del Consell de Ministres

El Govern es reunirà el dijous 20 de desembre, un dia abans del Consell de Ministres a Barcelona, segons han explicat fonts de la Generalitat a Efe. La data de la reunió es deu al fet que l'agenda política de la setmana que ve estarà condicionada per l'últim ple del Parlament abans de les festes nadalenques.

El ple, que acumularà les iniciatives pendents de substanciar abans de finalitzar aquest període de sessions, tindrà una durada inusual ja que arrencarà de forma excepcional dilluns a la tarda i acabarà dijous a la nit, segons la previsió del Parlament. El Govern celebra habitualment la seva reunió setmanal els dimarts al matí, però la setmana que ve aquell dia no hi haurà sessió, ja que el president de la Generalitat, Quim Torra, i els seus consellers estaran en el ple.

stats