NOU GOVERN
Política 30/11/2010

Organitzacions ecologistes veuen com "un pas enrere" suprimir la conselleria de Medi Ambient

Ecologistes en Acció i la Fundació Terra critiquen que Artur Mas vulgui fusionar el departament amb Política Territorial o Agricultura

Anna Brullet
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Dues de les principals organitzacions ecologistes que treballen a Catalunya, Ecologistes en Acció i la Fundació Terra, veuen amb molts mals ulls que Artur Mas pugui suprimir la conselleria de Medi Ambient, tal com ha publicat el diari ARA. Segons ha avançat el diari, la conselleria de Medi Ambient passarà a dir-se Sostenibilitat i es fusionarà amb una altra, Política Territorial o Agricultura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les ONG mediambientals asseguren que no era cap sorpresa la supressió de la cartera ja que formava part del programa de CiU. “Els ocellets darrera els pagesos”, diu irònicament Jordi Miralles, de la Fundació Terra.

Afegeixen que és un retrocés en les polítiques de CiU, que va ser pionera creant la primera conselleria de Medi Ambient de l'Estat Espanyol. Eloi Nolla, d'Ecologistes en Acció, ho considera un pas enrere, no tan sols a nivell general, també en les polítiques de la federació, que ara elimina el que havia impulsat en l'època de Pujol. “I més ara que és un tema candent i que té repercussions econòmiques. A més, la UE ha presentat un requeriment a Espanya per les excessives emissions de CO2”.

Jordi Miralles també creu que, amb la supressió, l'estalvi tampoc serà tan gran, ja que suprimirà algunes secretaries generals però els serveis els haurà de fer igualment.

Les entitats ecologistes afegeixen que la supressió de la conselleria, si es confirma, forma part d'una visió molt poc moderna que creu que l'economia està per sobre del Medi Ambient. “Hem d'entendre que vivim en un planeta finit i l'economia ha d'estar subordinada a l'ecologia”, opina Miralles. i creu que és un error no pensar així, vingui de la dreta o de l'esquerra, ja que considera que el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha fet el mateix diluint-lo al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.

stats