NOU GOVERN
Política 15/12/2012

Junqueras: "ERC insistirà en la necessitat de l'acord tant de temps com calgui"

El líder d'ERC reitera que intentaran convèncer "CiU que cal fer el referèndum sense dilacions" però manté que votarà la investidura d'Artur Mas

Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras. EFE

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha obert el consell nacional de la seva formació aquest dissabte, just l'endemà de no assolir un acord de governabilitat amb Artur Mas, insistint en la necessitat de concretar el full de ruta i la data cap al referèndum, però també s'ha mostrat convençut que finalment arribarà l'entesa. "ERC insistirà en la necessitat d'aquest acord tant de temps com calgui perquè estem segurs que l'assolirem", ha conclòs el líder republicà la seva intervenció, just abans de rebre una llarga ovació dels consellers d'ERC que s'ha entès com un clar aval cap a la línia de Junqueras, a l'espera de les intervencions a porta tancada. Així mateix, Junqueras manté que votarà la investidura de Mas en primera volta perquè "no hi ha una majoria alternativa" i ha reiterat que no es pot demorar la consulta. "La nostra obligació és convèncer CiU que cal fer el referèndum sense dilacions", ha assenyalat, malgrat que ha deixat clar que l'acord s'ha d'obrir a ICV, CUP i els agents socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, el líder d'ERC ha deixat clar que "sense CiU no és possible convocar aquest referèndum", motiu pel que les converses prioritàries són amb la força que va guanyar les eleccions. Segons ha afirmat, en el seu partit "hi conviuen dos grans sentiments", el de preocupació "per la gent del país" i el d'esperança per ser "capaços de convèncer el partit de la majoria i altres forces polítiques i socials" de la necessitat de celebrar el referèndum. "Estem disposats a parlar amb tothom que vulgui fer la consulta, posar-hi data i concretar al màxim el procés", ha reiterat Junqueras, deixant clar que no acceptaran un acord inconcret. El líder republicà ha posat en valor també la faceta fiscal i econòmica de la negociació, un àmbit en el que ERC ha aconseguit imposar bona part de les seves propostes, per tal de garantir "la justícia i l'eficàcia en tot allò que depengui de Catalunya", malgrat les retallades "per valor de milers de milions" que preveu a causa del dèficit fiscal i els incompliments de Madrid. "Ho seguirem intentant els propers dies", ha promès un Junqueras moderadament optimista.

stats