Política 29/12/2012

Junqueras vaticina que el diàleg entre Mas i Rajoy "caurà en sac foradat"

El líder d'ERC adverteix que l'estat espanyol ignora Catalunya

Acn
1 min
Oriol Junqueras amb el conseller Santi Vila

MartorellEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha vaticinat aquest dissabte que si s'estableix un procés de diàleg entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i l'estat espanyol al voltant del procés cap al dret a decidir i la consulta d'autodeterminació "no servirà de res". El republicà, que ha participat en un acte commemoratiu del departament de Territori i Sostenibilitat, ha aprofitat per alertar que aquest diàleg que Artur Mas i Mariano Rajoy han insinuat que hi podria haver "caurà en sac foradat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Junqueras creu que l'Estat "ignora sistemàticament" Catalunya i ara no serà diferent. "L'experiència ens ensenya que cada vegada que el Govern de Catalunya i les institucions catalanes intenten parlar amb l'estat espanyol no serveix de res". Amb aquestes paraules, Oriol Junqueras ha volgut treure força a la possibilitat que Mas i Rajoy acabin seient per parlar del dret a decidir dels catalans. El republicà considera que l'intent fracassaria "perquè l'estat espanyol no té cap voluntat de diàleg amb les institucions i la societat catalanes".

En aquest sentit, el líder d'ERC ha explicat que la seva "previsió" és que "la voluntat de diàleg que les institucions catalanes segur que tornaran a demostrar, malauradament, com tantes altres vegades, no serviran de res, caurà en sac foradat". Junqueras, a més, conclou que aquestes converses no prosperaran "perquè l'estat espanyol sistemàticament ignora les necessitats i els drets dels ciutadans de Catalunya" i no creu que ara això hagi de canviar.

stats