ELECCIONS 25-N
Política 16/10/2012

Junqueras crida a bastir una esquerra catalana no dogmàtica i inclusiva que aspiri a l'hegemonia

El líder d'ERC assegura que el reconeixement del castellà a la Catalunya independent no és un acte electoralista, sinó que "el nou país ha de ser per a tothom"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl president i cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, ha definit el seu concepte d'esquerra aquest dimarts en una conferència en un auditori ONCE ple. Segons el líder republicà, aquesta opció ideològica comporta defensar "un seguit de valors eterns valors i universals" i no idees dogmàtiques que fins ara l'han dividit. "Ser d'esquerres és apel·lar a l'accés digne a la terra, a la feina i a la ciutadania", ha resumit Junqueras, que ha explicat la seva victòria a Sant Vicenç dels Horts per la capacitat d'unir col·lectius diversos que defensen aquests valors. No en va, durant la seva intervenció, ha citat des de l'impulsor de la tercera via britànica Tony Blair fins al sindicalista anarquista de principis del segle XIX Salvador Seguí. De fet, el candidat republicà està convençut que si ERC és capaç d'apel·lar als valors de l'esquerra sense dogmatismes "un dia guanyarem i serem el partit hegemònic al nostre país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta línia, Junqueras s'ha posat com a objectiu ser el garant "de la societat inclusiva, el nou país ha de ser per a tothom". En aquest sentit, ha assegurat que "el reconeixement de la llengua castellana a la Catalunya independent no el fem per electoralisme". "Al meu municipi hi ha un 83% de veïns que tenen com a llengua familiar la castellana, són els nostres i els volem a la nostra comunitat", ha afegit.

En acabar la conferència, Junqueras ha rebut un llarg aplaudiment de la sala, on hi havia entre d'altres el músic Lluís Llach, l'historiador Armand de Fluvià, el líder d'Unió de Pagesos Joan Caball, Josep Cruanyes (de la Comissió de la Dignitat), l'expresident d'Òmnium Jordi Porta, el jutge Santiago Vidal o el filòsof Josep Maria Terricabras, que ha presentat l'acte.

stats