Política 19/01/2015

Oriol Junqueras, a 'El País': "Si guanyem el 27 de setembre, començarà la independència"

El líder d'ERC assegura que el pacte amb CiU pel full de ruta serà "de mínims" i que si venç el seu partit aniran "més enllà"

Ara
1 min
Oriol Junqueras. EFE

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura en una entrevista al diari 'El País' que, si el seu partit guanya les eleccions del proper 27 de setembre, començarà la independència. "La independència es decidirà el 27-S. Si tenim majoria, el procés de ratificació constitucional serà ràpid", assegura Junqueras, que només defensa que després de la victòria del sí hi hagi un referèndum per aprovar la constitució catalana, no la ratificació del nou estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels republicans sosté que el pacte amb CiU de cara al programa de les eleccions serà "de mínims" i assegura que si guanya ERC aniran "més enllà". Què passarà si no guanyen els partidaris de la independència? "És possible que em retiri de la vida política", assenyala Junqueras, que "si fos espanyol" veuria amb simpatia un canvi del PP a Podem a les properes eleccions espanyoles.

Pel que fa als pactes municipals entre CiU i ERC, el líder republicà considera que la "independència municipal" és "sagrada" i assenyala que hi haurà acords amb la CUP, ICV, Podem i Guanyem.

stats