EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 06/02/2012

ICV i ERC preparen una ofensiva per sumar el PSC al concert econòmic

Ecosocialistes i republicans defensen que el nou pacte fiscal, amb CCOO i UGT al costat, se situa a la centralitat i demanen als socialistes que es desmarquin del PSOE

Roger Tugas
1 min
UNA NOVA ETAPA ENTRE ELS DOS PARTITS SENSE AMAGAR LES DIFERÈNCIES
 Els líders d'ERC i ICV, Oriol Junqueras i Joan Herrera, es van reunir dimarts després de diverses crítiques dels ecosocialistes per l'acostament dels republicans a CiU. Els ànims estan més calmats, però van constatar diferències evidents.

BarcelonaBona part de l'esquerra social, sindical i política ja està a favor del concert econòmic i pràcticament l'única força progressista que se'n desmarca és el PSC. ICV i ERC, però, pressionaran per afegir-lo al consens apel·lant a la centralitat en què s'ha situat la proposta del nou pacte fiscal –en especial després del recent suport de CCOO i UGT–, el cost polític que podria suposar desmarcar-se'n i a què la derrota de Carme Chacón en la carrera per liderar el PSOE permet als socialistes catalans poder desmarcar-se més de la formació estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ecosocialistes i republicans han constituït una comissió conjunta per pactar una proposta comuna de concert econòmic que els faci guanyar força i per dotar de raons a la formació liderada per Pere Navarro per sumar-s'hi. El suport d'ICV, ERC, CCOO i UGT "hauria de servir perquè el PSC defensés sense ambigüitats el pacte fiscal, però el problema és el PSOE", lamenta un dirigent ecosocialista.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats