NOVA ETAPA
Política 07/01/2013

Oriol Pujol: "Aquest gener prendrem una decisió definitiva sobre els pactes institucionals amb el PP"

El secretari generals dels nacionalistes veu amb optimisme la reunió amb ERC que se celebra aquesta dilluns a la tarda al Parlament

Oriol March
1 min

BarcelonaFa un mes, Oriol Pujol, secretari general de CDC, va aparèixer en roda de premsa posterior a l'executiva del partit i va anunciar que els nacionalistes engegaven un "procés de reflexió" sobre els pactes institucionals amb el PP perquè les diferències amb els populars eren "massa grosses". Aquest dilluns, també després de l'executiva del partit, ha assegurat que la decisió final es prendrà "durant el mes de gener" i ha reiterat que les diferències "segueixen sent grosses".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reunió amb ERC

Aquest és un assumpte que va ser sobre la taula de negociació amb ERC, partit amb qui CiU té signat un pacte de legislatura. Els dos partits es reuniran aquesta tarda, havent dinat, al Parlament de Catalunya per iniciar el tràmit de la negociació pressupostària i per començar a donar forma al Consell Català per la Transició Nacional. Pujol s'ha mostrat optimista sobre la reunió i ha avançat que també es parlarà de la declaració de sobirania que ha de fer la cambra catalana en el primer ple ordinari de la legislatura.

CiU i ERC començaran a treballar aquest mateix dilluns per iniciar el diàleg amb l'Estat per la consulta i per tenir preparat el marc legal necessari per poder convocar-la a partir de l'any vinent.

Resposta a Pedro Morenés

"Considerem absurd seguir amb l'asfíxia financera cap a Catalunya", ha assegurat Pujol sobre les paraules del ministre de Defensa, Pedro Morenés, que ahir es va referir al procés sobiranista català en termes d'"amenaces absurdes". Pujol ha lamentat que Morenés consideri que el vot dels catalans sigui considerat "absurd" per part del ministre.

stats