Política 24/10/2016

Allau de solidaritat amb Joan Coma

Otegi avisa que cap tribunal decidirà el futur del poble català. ERC, PDCat i Podem també mostren el seu suport al regidor de la CUP

Ara
2 min
El líder abertzale, Arnaldo Otegi / EFE

BarcelonaComencen les mostres de solidaritat i suport al regidor de la CUP de Vic Joan Coma. El cupaire estava citat aquest dilluns a declarar davant l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. Coma ha decidit no assistir-hi i desobeir els tribunals espanyols, i ara s'enfronta a una detenció de la policia, si així ho ordena el jutge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels dirigents que ha expressat el seu suport a Coma ha estat el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, que no va poder liderar la candidatura de Bildu en les últimes eleccions per una condemna d'inhabilitació.

A través de Twitter, ha assegurat que "cap tribunal decidirà el futur del poble català" i ha expressat la seva solidaritat amb Joan Coma. "Cap pas enrere", ha afirmat.

Qui també ha mostrat el seu suport al regidor de la CUP de Vic ha estat Gabriel Rufián. El diputat republicà a Madrid ha refermat el suport d'ERC amb totes les persones "perseguides" per la justícia espanyola "per posar les urnes". Un capítol en què, a més de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dels investigats pel 9-N també hi ha el regidor de Vic Joan Coma, que aquest dilluns ha decidit no presentar-se a l'Audiència Nacional tot i haver rebut un requeriment.

Si finalment la justícia obliga Coma a anar a Madrid, el mateix Rufián acompanyarà el regidor cupaire fins a l'Audiència. ERC també serà a les mobilitzacions de suport a Vic.

Avís del PDECat

També des del PDECat, la coordinadora general, Marta Pascal, ha mostrat suport al regidor de la CUP a Vic Joan Coma davant la "persecució per part de l'Estat", però ha fet una crida a "protegir" els funcionaris de "qualsevol pressió política".

D'aquesta manera, Pascal ha marcat distàncies amb la crida que ha fet el regidor cupaire als Mossos i ha demanat que desobeeixin i no el detinguin si els ho reclama l'Audiència Nacional.

El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha considerat, per la seva banda, que la "persecució" a un càrrec electe per "les seves opinions polítiques" crea un precedent "molt perillós".

El líder de Podem ha recordat que el regidor de la CUP està acusat d'un "delicte molt greu" pel fet de defensar en un ple municipal la resolució independentista aprovada pel Parlament, en què Dante Fachin i el seu grup, Catalunya Sí Que es Pot, van votar en contra en no estar d'acord amb el seu contingut.

Malgrat discrepar del contingut de la resolució independentista, el líder de Podem ha criticat que "es persegueixi" un càrrec electe per expressar "les seves opinions polítiques". "Qualsevol persona, sigui independentista o no, sigui de Catalunya o no, ha de rebutjar això", ha dit el també diputat al Parlament, perquè "al final acabaríem tots a l'Audiència Nacional".

stats