Política 25/06/2013

CiU i PNB se sumen al pacte del PP i el PSOE sobre la cimera europea

L'acord és una posició comuna de cara al conclau de dijous a Brussel·les

Efe
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida veu motius suficients per ajornar la consulta prevista per al 2014. ERC ho veu molt diferent.

MadridCiU i PNB han decidit sumar-se a l'acord parlamentari sobre el proper Consell Europeu a què van arribar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, han informat a Efe fonts parlamentàries. Al pacte també ha entrat, a última hora, UPD.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

PP i PSOE han pactat amb CiU i PNB una esmena transaccional per donar suport a la proposició no de llei presentada per populars i socialistes i que es debatrà aquest dimarts a la tarda al ple del Congrés dels Diputats.

La proposició no de llei que serà aprovada insta al govern espanyol a defensar a la cimera europea la necessitat d'avançar cap a la unió bancària, de fomentar l'ocupació juvenil i d'augmentar els fons europeus destinats a les pimes.

Espanya ha de reclamar també igualtat de condicions en el finançament per a les empreses en els diferents països de la zona euro, un impuls al creixement i l'ocupació, el començament de les negociacions d'un acord de lliure comerç entre els EUA i la UE, caminar cap a un mercat interior, i impulsar el paper dels agents socials.

stats