Política 02/05/2017

El PDECat inicia la campanya de donatius per pagar les multes i les despeses judicials del 9N

El partit facilita un número de compte per fer arribar les aportacions a Mas, Homs, Ortega i Rigau

Ara
1 min
Mas, Ortega i Rigau a les portes del TSJC

BarcelonaEl PDECat ha iniciat aquest dimarts la campanya de donatius per pagar les multes i despeses judicials per haver "defensat el dret a decidir". El partit facilitarà un número de compte perquè les persones que ho desitgin puguin fer arribar les seves aportacions per fer front a les multes imposades a l'expresident Artur Mas, l'exconseller Francesc Homs i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el PDECat assegura que els ingressos també serviran per a cobrir les despeses judicials i de les possibles noves mesures "que es puguin imposar als membres de la Mesa del Parlament". L'objectiu és, a més de fer front a les multes i despeses judicals, fer arribar un missatge de solidaritat amb els inhabilitats perquè sàpiguen "que no estan soles en aquests moments" i "que la seva actuació va respondre al desig majoritari de la societat catalana".

El TSJC va inhabilitar Mas per a l'exercici de càrrecs públics electius i funcions de govern durant dos anys i va multar-lo amb 36.000 euros per haver desobeït el Tribunal Constitucional i mantenir-se darrere de l'organització del 9-N fins al dia de la votació. Joana Ortega, va ser inhabilitada durant 30.000 eurosRigau 24.000 eurosTS va inhabilitar 30.000 euros

stats