Publicitat
Publicitat

El PDECat vol sortir del grup mixt del Congrés i constituir-se en agrupació parlamentària

Homs defensa la via com a "solució" a les "disfuncions" però avisa que no pensa "demanar favors" al PP

El PDECat vol sortir del grup mixt del Congrés i constituir-se en agrupació parlamentària independent. Es tracta d'una fórmula de menor rang que un grup parlamentari però que permetria millorar les atribucions polítiques i materials de la formació demòcrata. "Estar en un grup mixt amb gent tan antagònica com UPN o Bildu genera certes disfuncions en l'operativa, i ara s'intenta resoldre", ha assenyalat el cap de files del partit a Madrid, Francesc Homs.

En declaracions a TV3, el diputat del PDECat ha avisat, però, que no pensa "demanar favors" al PP per aconseguir el seu objectiu.
Malgrat la seva intenció de constituir un grup parlamentari propi, les negociacions no van fructificar a l'inici de la legislatura, i el PDeCAT es va veure abocat a integrar-se en el grup mixt. Amb vuit diputat és la formació amb major representació.

Homs ha assegurat que la resta de forces que del grup veuen amb bons ulls que el Partit Demòcrata en surti per esdevenir una agrupació parlamentària pròpia. En la seva opinió, amb aquesta via es milloraria el funcionament democràtic de tota la cambra.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT