Política 03/06/2014

El PNB s'abstindrà en la votació al Congrés sobre la llei de successió

La formació basca aclareix que una referèndum sobre la monarquia "no els espanta" i demana a Felip VI que "es mulli" en el debat sobre les aspiracions nacionals

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl Partit Nacionalista Basc (PNB) s'abstindrà en la votació de la llei de successió al Congrés. Ho ha anunciat aquest dimarts el diputat de la formació Aitor Esteban que ha demanat també a Felip de Borbó que "es mulli" en el debat sobre les aspiracions nacionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La forma moderna d'un estat és una república. La monarquia, si existeix en un estat modern, ha de tenir un sentit pràctic. I cal veure, per ara, si Felip VI el tindrà", ha dit Esteban, justificant la decisió d'abstenir-se. Per al PNB, si el nou rei "parla una altra vegada de la gran nació espanyola" un cop sigui entronitzat, "anem malament".

A favor d'un referèndum sobre la monarquia

El diputat del PNB també ha assenyalat que al partit, d'arrels republicanes, no li espanten els referèndums. "Estem a favor dels referèndums, per començar el dret a decidir del poble basc. També considerem que Catalunya hauria de tenir dret a votar. Un referèndum no ens espanta", ha afegit.

stats