Política 02/11/2017

El PNB demana la "destitució fulminant" de Maza després de l'enviament a presó dels consellers

Qualifica la mesura de "desproporcionada" i l'assimila a la violència de l'1-O i l'article 155

Efe
1 min
El president del PNB, Andoni Ortuzar, i el lehendaklari, Iñigo Urkullu,  aquest diumenge durant l'acte amb motiu de l'Aberi Eguna

MadridEl PNB ha qualificat de "desproporcionada" la decisió de l'Audiència Nacional d'empresonar el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i vuit consellers més i ha demanat la "destitució fulminant" del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, per la politització de la justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es tracta d'una més de les diverses decisions desproporcionades que els diferents poders de l'Estat estan adoptant en el marc de l'anomenat Procés, i que inclou entre d'altres l'actuació policial de l'1 d'octubre o l'aplicació més dràstica de l'article 155 de la Constitució Espanyola, que es va traduir en la destitució de les legítimes autoritats de Catalunya", expressen els nacionalistes en un comunicat.

El text lamenta profundament i censura la decisió de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela i afegeix que Maza, "en lloc de contribuir a propiciar vies de solució a un conflicte polític, s'ha erigit en agent actiu del seu agreujament". En aquest sentit, assenyala que la crisi a Catalunya no trobarà "vies d'arranjament i solució a través de sentències judicials ni d'empresonaments", sinó, apunta, amb un "diàleg, política i negociació" que respecti la voluntat expressada pels ciutadans a les urnes.

El PNB destaca en la nota el seu compromís "amb la democràcia i la convivència" i recalca que "el reconeixement de la realitat nacional catalana i basca i de l'exercici del dret a decidir de les dues societats".

stats