Política 06/02/2015

Monedero regularitza la seva situació amb Hisenda

El número tres de Podem presenta una declaració complementària pels ingressos percebuts per assessorar governs llatinoamericans

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari de Procés Constituent i Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, ha presentat a Hisenda una declaració complementària per regularitzar els seus impostos pels ingressos que va percebre per assessorar governs llatinoamericans —Veneçuela, Bolívia, Nicaragua i Equador—, segons informa el diari 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monedero va crear el 23 octubre 2013 una societat, amb el nom Caixa de Resistència Motiva 2, a través de la qual va facturar 425.150 euros. Va comunicar un benefici de 295.025 i va pagar 70.417 en impostos en concepte d'impost de Societats. Els diners procedien de treballs d'assessoria realitzats per Monedero com a persona física per governs iberoamericans al 2010. Ara, Monedero hauria presentat una declaració complementària per tributar aquests ingressos a través de l'Impost de la Renta de les Persones Físiques, explica 'El Mundo'.

Segons el diari La Vanguardia, que també informa sobre el moviment del número tres de Podem, Monedero va regularitzar la seva situació la setmana passada, després de múltiples intents d'Hisenda de notificar-li un avís d'inspecció, que no el va trobar ni a casa seva ni a la Universitat. Va aconseguir fer-la efectiva aquest dimarts.

Segons el mateix diari, Monedero no serà sancionat per l'Agència Tributària, ja que ha rectificat la seva declaració sense haver rebut el requeriment. Així, el de Podem quedaria exonerat de qualsevol delicte per l'import defraudat.

stats