Política 17/09/2014

Pablo Iglesias prioritza "la unitat popular" davant la suma de sigles diverses

Es mostra disposat a liderar formalment Podem

Europa Press
2 min

MadridL'eurodiputat de Podem Pablo Iglesias ha afirmat aquest dimecres que està disposat a assumir formalment la direcció del seu partit si l'hi demanen i, sobre la possibilitat de convergir amb altres forces polítiques, ha subratllat que per al seu partit "el que és fonamental no és la unitat de les sigles, sinó la unitat popular".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha afirmat Iglesias en una entrevista a la SER recollida per Europa Press en què ha recalcat que "els poderosos" estarien "molt contents i molt tranquils si es veiessin davant d'una coalició de partits". "Qui pensi que això és un problema d'unió de sigles o de pactes per dalt s'equivoca", ha dit.

En aquesta línia, ha insistit que Podem no busca un "front d'esquerres", encara que "molta gent de bona voluntat pensi que seria una cosa preciosa", i creu que això "li encantaria al PSOE i al PP". L'eurodiputat s'ha expressat així després que el coordinador federal d'IU, Cayo Lara, afirmés dimarts que Podem és "un actor més" en el procés de "convergència" que vol el seu partit.

Per Iglesias, Podem ha aconseguit posar en marxa "fórmules d'empoderament" que poden generar una "majoria social" i al seu costat "les fórmules velles" de "reunions de dirigents en despatx ja no serveixen, encara que tinguin la millor de les intencions".

Per això, el que volen promoure és "una cosa nova", un procés que permeti el "protagonisme ciutadà" en uns processos en què "hi cap molta gent". En aquesta línia, ha avisat que l'Assemblea Ciutadana no pretén només convertir Podem en un partit i dotar-lo d'un portaveu: "Seríem molt maldestres i molt miops", ha dit. El seu objectiu, ha precisat, és estar a l'altura d'un "desafiament històric" i sortir "amb musculatura suficient per respondre a la possibilitat de canvi polític que s'està obrint i del qual sembla que podem formarà part".

En aquest punt, s'ha mostrat disposat a ser-ne el líder: "Si els companys creuen que em toca assumir una responsabilitat de direcció ho assumiré". Amb tot, també ha afegit que si les seves posicions quedessin en minoria a l'organització ho assumiria i deixaria pas a altres.

Segons la seva opinió, és evident que en la seva primera etapa Podem ha estat molt vinculat a la seva "presència mediàtica", però creu que aquest capítol ha acabat i ara veu "molts companys amb capacitat de tirar el procés endavant". Així, ha assegurat que ell estarà on el posin els seus companys perquè "Pablo Iglesias no és ni de bon tros condició indispensable perquè existeixi Podem".

stats