Política 02/04/2018

PP compara els CDR amb la 'kale borroka' i culpa els Mossos de no frenar-los: "Algú no està fent la seva feina"

Javier Maroto diu que com que el 155 havia de durar poc només es va destituir Trapero i no la resta de la cadena de comandaments

Europa Press
2 min
El vicesecretari nacional de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, avui a Santander

MadridEl subsecretari de política social i sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat aquest dilluns que els Comitès de Defensa de la República (CDR) li "recorden" la 'kale borroka' i ha responsabilitzat els Mossos d'Esquadra, en concret, els "quadres intermedis", de no impedir els "aldarulls" que aquests grups estan provocant a Catalunya.

"Em recorda el pitjor que vam viure en la política basca", ha lamentat en una entrevista a RNE, en la qual ha afirmat que els catalans "no es mereixen" que hi hagi "grups entorpint autopistes o produint aldarulls".

Segons Maroto, aquests "grupuscles" que protagonitzen "semiviolència" són "l'herència que deixa el Procés" sobiranista.

El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú - Podem, Xavier Domènech, també ha criticat les accions dels CDR. Considera que no ajuden perquè poden portar a "expressions de conflicte violent", i per això ha assegurat que no hi dona suport en una entrevista d'aquest dilluns a 'La Vanguardia' recollida per l'ACN.

La culpa és dels Mossos

Com a resposta a una pregunta sobre el paper dels Mossos en les protestes dels CDR d'aquest diumenge a les barreres dels peatges a l'AP-7, el dirigent del PP ha assenyalat que si la missió de la policia autonòmica és "impedir aquestes coses", i si encara s'estan produint i "no hi ha conseqüències", és que "algú no està fent la seva feina".

Maroto ha matisat que la responsabilitat d'aquesta suposada inacció no és de la cúpula dels Mossos, que va ser rellevada arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, sinó dels "quadres intermedis", que no es van veure afectats pels canvis.

"En els Mossos es va prendre la decisió de rellevar el cap principal, el senyor Trapero, però no es va continuar amb la cadena de canvis en els comandaments dels Mossos perquè es considerava que era una decisió temporal, de molt poca durada", ha explicat.

Per tot això, Maroto ha reclamat que es formi "al més aviat possible" un Govern a Catalunya que prengui les mesures necessàries perquè "es compleixi la llei" i que "la faci respectar a tothom".

Banderes dels presos d'ETA

Maroto també ha criticat la manifestació que va tenir lloc a Alemanya aquest diumenge en contra de l'empresonament de l'expresident català Carles Puigdemont, en la qual "de les cinc persones que hi havia, dues o tres portaven banderes dels presos d'ETA curiosament barrejades amb estelades", segons Maroto.

stats