Política 12/09/2018

El PP denuncia l'equip de govern de Cerdanyola per haver utilitzat l'expressió 'Via fora' durant els actes de la Diada

Presenta una denúncia davant la fiscalia per un delicte d'odi

M. Esteve
2 min
Carles Escolà, el dia de la seva investidura com a alcalde de Cerdanyola

BarcelonaEl PP ha presentat una denúncia davant la fiscalia per un delicte d'odi contra l'equip de govern de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès perquè van utilitzar l'expressió 'Via fora' durant els actes institucionals de la Diada que es van celebrar en aquest municipi. Els populars consideren que l'expressió porta associades "connotacions bel·licistes, de guerra, d'odi, discriminació, violència i de confrontació armada", segons expressen en la denúncia a la qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Utilitzar aquesta expressió, pel PP, suposa "una clara incitació a l'odi, a la confrontació de ciutadans pels diferents posicionaments polítics que, en relació a l'anomenat 'procés català', poden tenir". De fet, el PP de Cerdanyola considera que el context en què s'ha fet servir aquesta expressió, suposa una acció de "provocació, rebel·lia, confrontació, incitació a l'odi per part de l'alcalde i els regidors de l'equip de govern" d'aquest municipi.

El PP retreu a l'alcalde i els quatre regidors del govern -de Compromís per Cerdanyola-, contra qui s'ha presentat la denúncia, que hagin fet aquesta acció "utilitzant recursos municipals i gastant diners municipals". En el text, els populars fan un repàs sobre el significat històric de l'expressió 'Via fora' i el context en què s'expressava durant el 1714 i els anys previs.

En la denúncia, a més, el PP també descriuen l'actitud de l'alcalde del municipi, Carles Escolà, i del seu equip de govern, "de radicalitat i no sotmetiment a l'ordenament jurídic vigent" i ho demostren a partir de les accions que han dut a terme durant el mandat municipal, a més de les vegades que la fiscalia ha investigat el consistori -sobretot arran de l'1-O- i ha citat a declarar l'alcalde del municipi, Carles Escolà, i ha decidit no anar-hi.

Aquest matí, el president dels populars a la província de Barcelona, Dani Serrano, ha acompanyat el president del partit a Cerdanyola, Álvaro Hernández, a presentar la denúncia davant la fiscalia.

stats