Política 17/02/2015

El PP titlla de "broma de Carnestoltes" els deu projectes prioritaris de Mas fins al 27-S

El PSC assegura que el contingut del pla és més propi d'un inici de legislatura que del moment actual

Núria Orriols
2 min
Enric Millo, portaveu del PP al Parlament / EFE

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha titllat aquest dimarts de “broma de Carnestoltes” els deu projectes prioritaris presentats pel president de la Generalitat, Artur Mas. “No s’entén que això ho faci un president seriós”, ha assegurat. A més, ha asseverat que, amb l’anunci d’aquestes mesures, Mas ha fet la seva “pròpia llista d’incompliments” i que s’ha “delatat” enumerant tot allò que “hauria d’haver fet el seu govern” i que “encara no ha fet”. “Que es pensa que la gent és estúpida?”, s’ha preguntat retòricament Millo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El popular, a més, ha afirmat que les mesures anunciades són una “excusa” per crear el comissionat de la Transició Nacional. Una figura que Millo destinaria a la "resolució de problemes".

Per Millo, la compareixença del president respon a un “pacte ocult” entre CiU i ERC per “aguantar amb respiració assistida” la legislatura, que el popular ha assegurat que “ja s’ha acabat”. “És poc seriós i irresponsable”, ha dit, i ha afegit que “l’existència de pacte permet la supervivència” del Govern.

Un discurs "més propi d'una investidura"

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un discurs "més propi d’investidura", i ha dit que no respon a un final de mandat. Per Lucena, el contingut de la compareixença del cap de l’executiu s’hauria d’haver fet el desembre de 2012, després del seu nomenament com a president, i les mesures ja s'haurien d'haver aplicat.

Pel que fa a la creació dels comissionats, el portaveu socialista ha opinat que es produeix perquè “ja no val la pena fer reformes” en el si del Govern. Sobre la figura de Carles Viver Pi-Sunyé, que ocuparà el comissionat per a la Transició Nacional, Lucena ha assegurat que no sap si “donarà a l’abast” presidint “tantes institucions”, perquè ja dirigeix el Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Lucena també s’ha referit aquest dimarts a la comissió d’investigació sobre el frau fiscal, ja que ha lamentat que ahir en la sessió d’aquest òrgan CiU i ERC “vetessin” algunes compareixences en relació al cas de les ITV. Pel socialista, ERC pren una “estratègia equivocada” fent la “pinça” amb els convergents per evitar compareixences. “La votació d’ahir fa evident que ERC vol i dol”, ha dit Lucena, i ha reiterat que es tracta d’una “tàctica qüestionable”.

stats