Política 02/12/2013

Un alcalde del PP gallec recol·loca plaques feixistes retirades feia més de 30 anys

Segons pubica eldiario.es ha estat el Consell del poble gallec Vila de Cruces el qui ha ordenat recol·locar les plaques que exalten i commemoren els cops d'estat de Primo de Rivera (1923) i de Franco (1936)

Ara
1 min

BarcelonaSegons informa eldiario.es l'alcalde de Vila de Cruces, municipi gallec que pertany a la comarca de Deza, ha ordenat recol·locar dues plaques que commemoren els cops d'estat de Primo de Rivera l'any 1923 i de Francisco Franco l'any 1936. El fet ha estat condemnat per l'oposició, el PSdeG, que s'ha mostrat indignada davant del succés, "hi ha coses que pensàvem que estaven separades, però pel que es veu, el nostre alcalde encara viu a la postguerra o simplement el subconscient l'ha traït" ha denunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dues plaques han estat reubicades en el local social annexat a la parròquia del municipi. Anteriorment, fa més de 30 anys, havien ocupat un lloc a l'antiga Casa de l'Ajuntament, però van ser retirades per l'alcalde socialista del moment, José María Vilariño.

L'alcalde del municipi gallec, Jesús Otero (PP), que governa per majoria absoluta hauria ordenat recol·locar les plaques vulnerant així la Llei de la Memòria Històrica. L'oposició del poble remarca que si "ja resulta greu tenir plaques franquistes en llocs públics sense retirar, recol·locar-les té encara més delicte".

De moment el conflicte haurà d'esperar a què es pronunciïn la resta d'integrants del govern municipal. Per la seva banda el PSdeG ja ha sol·licitat formalment "que es retirin immediatament les plaques feixistes per evitar la vergonya que suposaria per Vila de Cruces que fos la fiscalia o el jutge corresponent el que ho ordenés".

stats