Política 02/12/2014

El PP insinua que Mas es comporta com els líders feixistes del segle XX

María Dolores de Cospedal diu que s'ha demostrat "molt perillós" situat la legitimitat per sobre de la legalitat

Joan Rusiñol
1 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el president espanyol, Mariano Rajoy, aquest dimarts al PP. EFE

MadridCom ha fet a primera hora el ministre de Justícia, Rafael Catalá, també la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha fet un paral·lelisme entre el comportament del president de la Generalitat, Artur Mas, i els líders feixistes del segle XX a Europa. La número dos del partit ha estat menys explícita que Catalá però ha afirmat que "hem conegut casos a Europa" en què, segons ha dit, governants que han arribat al poder amb les lleis vigents han cregut que tenien "una legitimitat superior".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha dit que això situa en una posició "molt complicada" el mandatari que, avui, fa aquest tipus discurs. Ho ha assegurat, a preguntes dels periodistes, a la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè Executiu dels populars, presidit per Mariano Rajoy. A porta tancada, el president espanyol ha insistit en el discurs que ja va fer dissabte a Barcelona i s'ha mostrat disposat al "diàleg" (sense concrecions) però deixant clar que la sobirania i la unitat d'Espanya són innegociables.

Cospedal no va ha volgut concretar a quins líders europeus es referia. "Vostès són bons coneixedors del continent europeu", s'ha limitat a respondre a la premsa. Ara bé, ha recordat que hi ha hagut suposats precedents de l'actitud de Mas "molt perillosos" que han tingut "molt males conseqüències".

stats