ELECCIONS A GALÍCIA
Política 22/10/2012

El PP revalida la majoria absoluta a Galícia i els socialistes cauen fins als 18 diputats

Núñez Feijóo obté 41 diputats i el PSdG-PSOE en perd set. La sorpresa l'ha donat la coalició Alternativa Galega d'Esquerta, liderada per Beiras, que aconsegueix nou diputats i supera el BNG

Ara
1 min

BarcelonaEl PP d'Alberto Núñez Feijóo reforça el seu lideratge a Galícia i no només revalida la majoria absoluta del 2009, en què va aconseguir 38 diputats, sinó que l'incrementa en obtenir-ne fins a 41. Aquest resultat gairebé iguala els millors resultats del PP a Galícia obtinguts l'any 1995, quan Manuel Fraga va assolir 43 diputats. Amb el 99,7% escrutat, el PSdG-PSOE de Pachi Vázquez s'enfonsa i treu 18 diputats, lluny dels 25 que tenia el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sorpresa l'ha donat Xosé Manuel Beiras. Alternativa Galega d'Esquerda, la coalició d'esquerres que lidera l'exlíder del BNG, entra per primer cop al Parlament gallec amb nou diputats. Anova supera així el resultat dels nacionalistes del BNG, encapçalats per Francisco Jorquera, que perden cinc diputats. El 2009 van obtenir 12 diputats i ara n'obtenen set.

stats