Política 13/07/2012

El PP acusa el PSOE de mal comportament al Congrés i de desacreditar Andrea Fabra "per una cosa que no ha fet"

El portaveu del partit a la cambra baixa espanyola, Alfonso Alonso, ha escrit a la seva homòloga socialista, Soraya Rodríguez, per defensar la seva companya de files i retreure als seus rivals que van interrompre molt Rajoy

Efe
2 min

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha enviat aquest divendres una carta a la seva homòloga del PSOE, Soraya Rodríguez, en la qual defensa Andrea Fabra i, en canvi, destaca la "conducta d'alguns diputats socialistes, que van interrompre Rajoy amb tota mena de gestos i exabruptes" durant el ple de dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em va cridar poderosament l'atenció la conducta d'alguns diputats de la teva bancada, que van interrompre contínuament la intervenció del president del govern [espanyol] amb tota mena de gestos i d'exabruptes", li retreu Alonso a Soraya Rodríguez.

El portaveu popular, que convida la socialista a comprovar-ho al diari de sessions, reconeix que al Congrés "de vegades se senten expressions impròpies de l'àmbit parlamentari" i diu que aquest cop no pot "negar que aquesta actitud va provocar la indignació d'alguns diputats "del PP.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés Efe, Alonso qualifica d'"insòlita" la carta que li ha enviat ella, en què Rodríguez reclama que Alonso demani a Fabra que renunciï a la seva acta de diputada per haver cridat "que es fotin" quan Rajoy anunciava retallades en les prestacions als aturats. Segons Alonso, la portaveu socialista fa un "judici d'intencions sense fonament" sobre la conducta de Fabra.

A més assenyala que Fabra "ja ha aclarit prou aquest lamentable malentès i ha mostrat de manera inequívoca el seu profund respecte per a totes les persones que estan o puguin estar en situació d'atur, a les quals no es va referir durant la sessió parlamentària".

"Aquesta, apreciada portaveu, és la realitat i no la que insinues tu en el teu escrit, que és fruit d'una interpretació malintencionada que no puc presumir en la teva persona", ironitza.

Després ha insistit que n'hi ha que "intenten desacreditar" Andrea Fabra "per una cosa que no va fer" i de passada "contaminar la imatge del conjunt de la cambra, que ja està "prou deteriorada en molts àmbits ciutadans".

Alonso assegura que això el "preocupa" i per això demana a la socialista "treballar conjuntament per defensar el bon nom dels diputats i de la tasca que realitza el Congrés".

"Jo no sóc ningú per indicar-te com has d'actuar per mantenir l'ordre i la disciplina del grup parlamentari que dirigeixes i, per tant, no ho faré, però sí que vull dir-te que comptis amb mi per a tot el que sigui millorar l'ambient i la relació al Parlament", li ofereix.

stats