POLÍTICA
Política 29/07/2012

El PP català amenaça amb retirar els suports parlamentaris a CiU

Ho condiciona a la insistència del Govern en la demanda del concert i a l'escalada de la "confrontació" amb el govern espanyol. Ara bé, torna a instar el Govern a acollir-se al rescat autonòmic perquè està en situació de "fallida financera"

Ara / Efe
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, que ahir va tenir  un paper secundari, amb Oriol Pujol.

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha avançat que al setembre, amb la vista posada a l'últim trimestre de l'any, decidirà si retira els seus suports parlamentaris a CiU després de l'"escalada" de la "confrontació" amb el govern espanyol derivada del pacte fiscal basat en el concert econòmic i pel rebuig a les retallades del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, Sánchez-Camacho torna a recórrer al discurs de la "responsabilitat" i ha instat el govern català a acollir-se al fons de liquiditat habilitat pel govern espanyol i a que ho faci en les mateixes condicions que la resta d'autonomies, perquè "el Govern sap que no es tracta d'un rescat i que en aquests moments la seva situació és d'insostenibilitat i de fallida financera".

"Crec que el Govern hauria acollir-se a aquest fons per afrontar els seus pagaments perquè no crec que tingui una altra manera d'afrontar la situació. Hauria de fer-ho amb les condicions que se li exigeix i que li demana el govern d'Espanya, perquè aquestes condicions també se'ls demana a la resta de comunitats autònomes", ha subratllat la líder del PPC en declaracions a Efe.

Escalada de la confrontació

Però l'aprovació del concert del Parlament el "llenguatge i gestos equivocats" que ha observat en dirigents com el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, fan pensar a Sánchez-Camacho que al setembre haurà de replantejar els suports a CiU en assumptes clau com els pressupostos.

"El tarannà català s'havia caracteritzat per la moderació i el consens i m'està sorprenent la manera d'expressar-se i de relacionar-se del Govern amb el govern d'Espanya", ha afegit Sánchez-Camacho, que creu que el Govern s'hauria de "tranquil·litzar" i "no hauria d'alimentar una escalada de la confrontació que no es correspon amb la realitat".

Sánchez-Camacho ja ha transmès a la direcció del seu partit que "el PPC replantejarà davant el trimestre final de l'any la seva relació amb CiU", quan posarà èmfasi en els "incompliments permanents" dels nacionalistes en no reduir "ambaixades", la CCMA i el sector públic, i "no permetrà" un nou pla d'ajustos mentre CiU "manté les seves polítiques identitàries, mantenint subvencions, ambaixades i despesa identitària".

stats