Política 28/09/2011

El PP no tornarà a congelar les pensions perquè "és cosa de socialistes"

González Pons diu que Rubalcaba és un "caradura", "hipòcrita" i "mentider" perquè ha sigut autor de les retallades "més sagnants". Afegeix que les autonomies "no fan retallades socials" i que els "ajustaments" que fan "les del PSOE són exactament els mateixos que es fan a les del PP"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, ha detallat que amb Rubalcaba a l'executiu espanyol s'ha reduït un 5% el sou dels funcionaris, un 20% les pensions, un 8% l'educació, sanitat i serveis socials, un 20% l'habitatge i un 80% els discapacitats. Ha anunciat que el PP "es compromet a no congelar les pensions, congelar-les és de socialistes". Més tard fonts del PP han explicat que volia dir que "no hi haurà una segona congelació", però la congelació es mantindrà depenent de la situació econòmica del moment. Ha defensat que la diferència entre Andalusia i Madrid només són les manifestacions, perquè les retallades són les mateixes. Pel que fa al pacte fiscal, s'ha limitat a dir una paraula: "Escoltarem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha retret al candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, que és un "hipòcrita", "mentider" i "caradura" perquè critica les retallades del partit de Mariano Rajoy a les autonomies. Ha dit que amb Rubalcaba a l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero es van produir les retallades "més sagnants", que ha qualificat de "guillotina" i "cops de destral", referint-se a la retallada de les pensions, el sou dels funcionaris i el xec nadó. "El PSOE no sap qui és Rubalcaba o Rubalcaba no sap qui és el PSOE", ha indicat González Pons, que considera que Rubalcaba "es presenta com algú que no és". Ha defensat que el seu to és "enèrgic" perquè "Alfredo Manstisores" ha "podat" diverses coses.

stats