MOBILITZACIÓ UNIONISTA
Política 17/11/2013

El PP prepara un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona el dia de la Constitució

'Som Catalunya. Somos Espanya' convoca una manifestació i C's també farà un acte propi aquell mateix dia

Europa Press
2 min

BarcelonaEl PP ha reservat la plaça Sant Jaume de Barcelona el matí del 6 de desembre amb l'objectiu de fer-hi allà l'acte que el partit prepara amb motiu del Dia de la Constitució. Fonts populars han explicat a Europa Press que treballen en un gran acte per aquesta jornada i que ja han reservat l'espai, tot i que els detalls de l'esdeveniment encara han de perfilar-se en les pròximes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa segueix el camí dels actes celebrats a la Diada de l'11 de setembre –on van celebrar un acte propi per primera vegada– i el 12 d'octubre, quan els populars van acudir a la concentració a plaça Catalunya convocada per 'Som Catalunya. Somos Espanya' amb motiu del Dia de la Hispanitat.

Precisament aquesta plataforma organitza també per aquest dia una manifestació que començarà a la plaça Urquinaona i baixarà per la Via Laietana de Barcelona sota el lema 'Juntos! Per un futur democràtic i plural'–'¡Juntos! Por un futuro democrático y plural'. En declaracions a Europa Press, el portaveu de la plataforma José Domingo ha explicat que ja s'han posat en contacte amb diversos partits –sobretot PP, C's i UPyD– i que en els pròxims dies faran la presentació oficial de l'acte.

Manifest en contra de la consulta

Domingo ha defensat la necessitat de reivindicar la Constitució Espanyola davant del procés sobiranista, i ha avançat que al final de la manifestació es llegirà un manifest –encara per redactar– en què es rebutjarà la possibilitat que el Congrés transfereixi a la Generalitat la competència per fer referèndums mitjançant l'article 150.2 de la Carta Magna.

Fonts de PP i C's han explicat a Europa Press que, malgrat organitzar els seus propis actes, acudiran també a la manifestació convocada per 'Som Catalunya. Somos Espanya', com ja van fer el 12 d'octubre.

Com és tradicional, C's també convocarà el Dia de la Constitució un acte per la unitat d'Espanya, la ubicació del qual encara està per determinar, perquè considera que és un dia "que s'ha de celebrar". L'objectiu, expressat per Albert Rivera, és repetir "l'èxit" del 12 d'octubre, per la qual cosa la seva formació es posarà en contacte amb altres forces polítiques per agrupar al màxim de partits possible.

stats