Política 04/08/2016

El PP veu en l'actitud negociadora de C's la clau per atraure el PSOE

El PSOE insisteix que no contempla res més que el 'no' a la investidura de Rajoy

Agències
2 min
El responsable d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo. EFE

MadridEl vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha afirmat aquest dijous que confia que Ciutadans passi de l'abstenció al 'sí' en una votació d'investidura de Mariano Rajoy perquè considera que aquest gest pot "acostar" l'abstenció del PSOE: "Si Ciutadans avança cap al 'sí' serà més difícil que el PSOE conjugui el verb 'bloquejar'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press, Maillo ha defensat que dimecres, amb l'entrevista entre Rajoy i Albert Rivera, "es va obrir un escenari nou en el qual hi ha la possibilitat d'aquest acord". Segons la seva opinió, si els dos partits negociaran els pressupostos generals de l'Estat és perquè "tots dos interlocutors pensen que hi haurà un govern".

El dirigent popular ha admès que Rajoy no ha dit al seu partit si es presentarà o no a la investidura en cas de no tenir suports, però ha al·legat que "això no és essencial". Segons la seva opinió, el PSOE està buscant "una investidura fallida" però el PP vol formar govern i creu que no és el moment de fer simplement un "gran debat al Parlament".

El PSOE reitera el seu 'no'

El portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, però, ha insistit que el seu partit "té molt clar el seu 'no'" a una investidura de Rajoy, i ha subratllat que els socialistes no tenen "un escenari B" ni intencions de tornar a reunir al seu comitè federal per debatre aquesta qüestió.

"La posició ara mateix és clara, no hi ha cap altra alternativa, i un cop la posició està definida no té sentit tornar a reunir el comitè per a una cosa que ja està decidida", ha defensat el portaveu parlamentari, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press.

López ha reconegut que s'intenta "pressionar el PSOE" cap a l'abstenció, un "moviment" que ha atribuït a "la dreta", però ha insistit que els socialistes tenen "un projecte polític autònom i democràtic" que "pren les seves decisions on ha de prendre-les" i així ho ha fet ja.

És més, ha recordat que el màxim òrgan del partit va debatre durant "cinc hores" sobre aquest tema el 9 de juliol, en una reunió en la qual hi va haver "més de 70 paraules" i "tothom va defensar el 'no' a Rajoy". "Avui el PSOE té presa una decisió i l'ha presa on l'havia de prendre", ha reblat.

Podem insta el PSOE a decidir

Per la seva banda, el portaveu de Podem al Senat, Ramon Espinar, ha avisat el PSOE que "si no canvia d'actitud" i no decideix si manté Rajoy a la Moncloa o intenta explorar una alternativa de govern progressista, caldrà repetir les eleccions generals.

"El PSOE ha de decidir si vol governar amb el PP, amb Podem o anar a unes terceres eleccions", ha afirmat Espinar en una entrevista a TVE.

stats