Política 15/12/2015

El PP carrega contra "l'agressivitat" de Sánchez al debat: "Només buscava bronca"

L'equip de Rajoy considera que el to del líder del PSOE en el cara a cara només respon al fet que Podem se'ls menja en vots

Mariona Ferrer I Fornells
3 min

SantanderTo contingut, fred, el de Mariano Rajoy aquest dimarts al matí a Logroño. El candidat del PP no ha volgut entrar a valorar ni un moment el cara a cara amb el líder del PSOE, Pedro Sáchez. Només l'ha citat per enumerar les propostes i el balanç de la gestió econòmica del seu partit. Els populars són conscients de la sensació al carrer: que va ser el bipartidisme qui va perdre el debat amb una bateria de retrets i que Sánchez va intentar acorralar el president espanyol amb la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Génova, però, no té intenció de canviar la seva estratègia electoral en la recta final de campanya, segons han assenyalat fonts del partit. Enlloc d'això, ha optat per una consigna: intentar aferrar-se al to "agressiu" de Sánchez enfront el posat "educat" de Rajoy per vendre que ells van ser els grans guanyadors del duel electoral.

Per als populars, l'"agressivitat del PSOE va superar totes les expectatives". A més, asseguren que els socialistes es van equivocar en buscar vots només a l'esquerra i no al centre, un fet que, per als populars, només respon a que Podem se'ls està menjant en els sondejos interns. "Sánchez només buscava bronca", conclouen.

Un punt d'inflexió entre Rajoy i Sánchez

L'equip de Rajoy considera que Sánchez ha optat per radicalitzar-se en campanya, i que aquest canvi de to per captar vots per l'esquerra és un punt d'inflexió en la relació entre el líder popular i Sánchez. "La relació canviarà a partir d'ara", asseguren les mateixes fonts.

El PP critica que Sánchez només volgués parlar de corrupció enfront els intents de Rajoy d'intentar entrar en d'altres temes, fins tot Catalunya. La direcció assegura que el president espanyol volia parlar molt més del "desafiament independentista", malgrat no tenir cap proposta nova, però que el líder del PSOE no va voler entrar en aquest terreny pantanós.

Rajoy ha matinat aquest dimarts després d'haver intentat projectar que havia guanyat el cara a cara reunint-se amb les Noves Generacions del PP a Génova. "Jo al debat anava a la meva; Sánchez, a d'altres coses. Però el que jo no acceptaré, de cap de les maneres, és que jo no sóc una perrona neta: mai ningú m'ha retret res. Jo demanaria una mica més de talla, alçada i categoria per presidir Espanya", va valorar en declaracions als mitjans.

La resta del seu equip han seguit la consigna. Des de Barcelona, la número dos del PP, Soraya Sáenz de Santamría, ha acusat Sánchez de fer "macarrisme polític" i d'evidenciar amb la seva "agressivitat" una "mostra de debilitat". Al seu torn, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, -que ha substituït Rajoy en un dinar a Bilbao, ja que ha anat als funerals d'Estat pels dos policies morts a Kabul-, el líder del PSOE va recórrer a una "mala educació constant".

L'actual inquilí de la Moncloa celebra aquest vespre un míting a Santander, feu popular, després que l'actual president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla (del Partit Regionalista de Cantàbria), acabi de donar suport a Pablo Iglesias. Està previst que poc abans es reuneixi amb els periodistes que el segueixen en campanya per valorar a fons el cara a cara.

stats