Política 04/10/2016

El PP adverteix que recorrerà totes les propostes que contravinguin la sentència del TC

Enric Millo avança que els populars exigiran que es compleixin les regles del joc

Aleix Moldes
2 min

BarcelonaEl termini per presentar les propostes de resolució per al debat de política general conclou dimecres a la nit. Serà aleshores quan el PP a Catalunya estudiarà el contingut dels documents presentats per tots els grups parlamentaris i decidirà si recorre al Tribunal Constitucional (TC) les que siguin susceptibles d’incomplir la sentència contra la resolució del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari dels populars, Enric Millo, ha advertit que les propostes que contravinguin la sentència del TC "tindran la mateixa sort" que, per exemple, les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Aleshores el PP va reclamar al TC que les conclusions ni tan sols arribessin al ple. En aquesta ocasió els terminis són més curts i les propostes, que es presentaran dimecres, es votaran un dia després. Per això, Millo ha reconegut que el més probable és que si detecten resolucions "il·legals", les portin al TC a posteriori.

Aquestes amenaces podrien posar en risc, per exemple, aquelles resolucions que negocien la CUP i Junts pel Sí i Junts pel Sí i CSQP en relació amb el referèndum.

Les propostes que presentarà el PP a Catalunya se centraran en quatre blocs. El primer serà eminentment econòmic i financer, amb els pressupostos i la "moderació" en els impostos com a temes principals; el segon serà un bloc social; el tercer parlarà de les relacions internacionals de la Generalitat, i l’últim se centrarà en el respecte a la Constitució.

Millo ha aprofitat el faristol d’aquest dimarts al Parlament per reclamar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquest dimecres respongui individualment als presidents de grup –com habitualment es fa en el debat de política general– i no ho faci de forma conjunta.

stats