Política 26/01/2015

El PSC demana a ERC que no salvi Mas de comparèixer pel cas Pujol

Assegura que la votació de la junta de portaveus de demà serà una prova per veure si el pacte entre CiU i ERC va "més enllà de les eleccions"

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de comparèixer per donar explicacions sobre el cas Pujol. Sobretot arran de les informacions publicades en els últims dies que apunten que Oriol Pujol utilitzava el nom del president pels seus negocis posats en dubte per la justícia. És per aquest motiu que la portaveu del partit, Esther Niubó, ha demanat a ERC que demà, quan es votarà la sol·licitud de compareixença a la junta de portaveus, no bloquegi per cinquena vegada les explicacions del president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Niubó ha assegurat que aquesta serà una bona oportunitat per veure si ERC, en aquest "nou país" que reivindica, no només està disposat a assumir les retallades aprovant els pressupostos sinó també a perdonar la compareixença del president i renunciar a un país "lliure de corrupció". "Serà una oportunitat per veure si el pacte entre CiU i ERC va més enllà de les eleccions", ha assegurat.

La portaveu ha defensat que és la primera vegada que un expresident està imputat per un cas que ell mateix ha confessat i per això creu que Mas, que va formar part del govern de Jordi Pujol, doni explicacions. De fet, en diverses ocasions s'ha demanat que el president comparegués a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, peticions que han estat tombades per CiU i ERC.

stats