POLÍTICA

Tots els partits catalans repliquen el líder del PP andalús

El PSC insta el Govern a combatre amb contundència els atacs d'Arenas

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat aquest dilluns al Govern que "combati amb contundència" les posicions al voltant de la immersió lingüística del PP

Després que el president popular andalús, Javier Arenas, hagi assegurat que seria "bel·ligerant" si un 'nen andalús' era obligat a ser escolaritzat en una llengua que no sigui el català. Iceta ha mostrat "preocupació" per "l'ofensiva del PP contra la immersió". D'altra banda, els socialistes tampoc creuen que ara sigui prioritari negociar amb Madrid el desplegament de la Llei de vegueries, tot i que ha criticat a CiU perquè consideren que és un incompliment respecte el que han dit en els últims mesos.

Després de la Comissió Executiva del PSC, Iceta ha carregat contra 'l'ofensiva ferotge del PP contra la reforma del reglament del Senat' que permet l'ús del català i ha mostrat 'preocupació' pels atacs dels populars a la immersió lingüística, en referència a les paraules d'Arenas.

Davant d'aquest fet, ha instat el Govern a "combatre amb contundència aquestes posicions". "Demanem que així com el Govern de Catalunya, quan considera que l'autonomia és erosionada, actua amb celeritat, també combati amb contundència aquestes posicions del PP", ha demanat Iceta, tot lamentant el "silenci" de l'executiu davant les paraules d'Arenas.

Iceta ha lamentat que "s'hagi creat una brama que PP i PSOE són el mateix" i ha reiterat que no té 'cap notícia' que des del PSOE plantegi cap retallada en l'estat autonòmic. Iceta sí ha dit que ha de tenir un "procés permanent de perfeccionament', que creu que ha de portar cap a un model federal. Vegueries

En un altre ordre de coses, Iceta ha assegurat que per al PSC tampoc és una prioritat en aquests moments negociar amb Madrid una modificació en les lleis estatals per poder canviar els límits provincials i crear les vegueries. El Govern ja ha dit que no ho té previst en la seva agenda i Iceta ha afegit que és l'executiu que a qui correspon fixar els ritmes. Iceta, però, ha recordat que la llei preveu un primer pas, després de les eleccions municipals, per canviar les denominacions.

Tot i això, Iceta ha carregat contra CiU, ja que considera que aquest és un dels 'incompliments' de l'executiu en aquest inici de legislatura. Així, ha recordat que en els últims 'mesos' han apostat per la vegueria del Penedès en aquest territori.

Més continguts de