Política 12/11/2013

Mas, sobre el PSC: "Ara no toca baixar del tren"

El president afirma que el procés s'està fent tal com volia Navarro, per la via legal i buscant l'acord amb l'Estat

Ferran Casas
2 min

Enviat especial a JerusalemEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha referit aquest dimarts al fet que el PSC s'hagi despenjat del dret a decidir després que els socialistes es neguessin ahir a donar suport a reclamar la celebració de la consulta al Congrés amb l'argument que no es pot fer cap altre pas si no està pactat amb el govern de Mariano Rajoy. Després de reunir-se amb el president d'Israel, Shimon Peres, i als mateixos jardins del palau presidencial, Mas ha afirmat que "ara no toca baixar del tren". Ha indicat que hi ha una "àmplia majoria" que dóna suport al procés i que els socialistes ja tindran ocasió de desmarcar-se'n, "si volen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha recordat que Navarro sempre ha demanat que el dret a decidir sigui legal i que es busqui l'acord amb Madrid des d'una posició sobre el paper favorable a la consulta. I ha afirmat que aquests són, precisament, els passos que s'estan "intentant" en reclamar a Madrid que autoritzi la celebració del referèndum sobre l'estat propi d'una forma "impecable". "No entenc res del que els passa, o ho entenc massa i no m'agrada el que veig", ha lamentat.

El president s'ha resistit a donar "per perduts" els socialistes, però sí que els ha instat a "aclarir-se". "Perquè t'aplaudeixin o et xiulin un dia no es pot canviar d'opinió", ha afirmat en relació amb els aplaudiments a Navarro al plenari de la conferència política del PSOE.

Hores després també ha sortit al pas de les declaracions del ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, en el sentit que el que ha de fer és com Juan José Ibarretxe al seu dia i presentar la consulta al Congrés, on el PP ja ha dit que la tombarà. "Doncs a veure si a diferència d'allò escolten una majoria que és pacífica i democràtica. erien maneres diferents d'enfocar un problema", ha afirmat.

stats