NOU CICLE POLÍTIC
Política 27/02/2013

Francesc Vallès, coordinador dels diputats del PSC al Congrés: "Chacón ha de decidir si, per consciència, pot continuar liderant el PSC a Madrid"

En declaracions a Catalunya Ràdio, "intueix" que els socialistes catalans sancionaran l'exministra per haver trencat la disciplina de vot, després de no votar al Congrés a favor del dret a decidir

Ara
1 min
El diputat del PSC al Congrés Francesc Vallès / FRANCESC MELCION

BarcelonaFrancesc Vallès, coordinador dels diputats i dels senadors del PSC a Madrid, evita confirmar la sanció a la diputada socialista Carme Chacón, després que ahir trenqués la disciplina de vot del grup i no votés la resolució sobre el dret a decidir al Congrés dels Diputats. "Intueixo que el PSC multarà Chacón, però això ho ha de decidir l'executiva". En declaracions aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio', Vallès ha dit que l'exministra espanyola s'ha de plantejar si "per qüestions de consciència" pot continuar liderant el projecte del PSC a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La "divergència" entre el PSC i el PSOE és "evident"

Vallès considera que la divergència entre el PSC i el PSOE és "evident", i ahir només es va "explicitar" en seu parlamentària. Tanmateix, considera que derivarà en una "trencadissa", perquè "no convé a ningú". Admet que no es poden menystenir les "veus discrepants" de pesos pesants del PSOE amb el rumb actual del PSC, com la de l'exvicepresident espanyol Alfonso Guerra, però considera que són "minoritàries" i no estan alineades amb la direcció del partit.

"Entenc la legitimitat de voler canviar les regles i el protocol de relació, el PSC també ho vol", diu Vallès, però adverteix que no es pot fer "ràpid i corrents". "No ens mou l'afany de confrontació constant amb el PSOE", recalca el diputat socialista, alhora que adverteix al PSOE que s'ha d'obrir de mires per reconduir les relacions amb els socialistes catalans: "El PSOE ha perdut una mica la noció de la realitat del que s'està vivint a Catalunya".

stats