POLÍTICA
Política 27/04/2013

Navarro troba que el tricentenari és "poc auster" i veu "preocupant la despesa" que suposarà

El líder del PSC critica "la despesa econòmica que significa un encàrrec d'un milió d'euros per preparar aquests actes"

Acn
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat aquest dissabte a la tarda la "despesa" i el pressupost del tricentenari 1714-2014, que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat al matí des del Palau de la Generalitat. El socialista ha reclamat una commemoració de l'aniversari de la Guerra de Successió més "austera" i amb un caire "més institucional", qualificatiu que ha assegurat que no es pot atribuir ara al Govern i als seus plans per al tricentenari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel líder dels socialistes és "evident" que la importància de l'efemèride mereix una celebració, però, en canvi, ha assegurat que "en la situació de crisi en la qual estem" al PSC el "preocupa molt la despesa econòmica que significa un encàrrec d'un milió d'euros per preparar aquests actes". "Hem de fer una celebració institucional, per a tothom, i austera, cosa que no estem veient per part del govern de la Generalitat", ha sentenciat.

Des del PSC, a més, han considerat que l'acte de presentació del tricentenari s'ha sumat al caràcter del discurs del president de la Generalitat per Sant Jordi, ajuntant-se, així, "en aquesta setmana dos actes molt preocupants des del punt de vista de país". "Han estat actes molt poc institucionals i molt partidistes", ha denunciat Navarro, que ha recordat que "Catalunya no és només una part, no és només ERC i CiU". És per això que ha volgut "exigir que els actes institucionals siguin de tots els catalans".

stats