Política 16/12/2012

Navarro: "La lleialtat interna no vol dir privar el debat"

Navarro fa una crida a recuperar "l'esperit fundacional" del PSC actuant en clau catalana i sense "supeditar-se a la política espanyola" per frenar "declivi"

Sara González
2 min
Pere Navarro, durant el Consell Nacional Extraordinari del PSC, aquest diumenge / EFE

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha volgut llançar un clar missatge als crítics del seu partit durant el primer consell nacional que celebra el partit després del 25-N: "La lleialtat interna no vol dir privar el debat". El líder socialista ha fet una crida a recuperar "l'esperit fundacional" del partit i que va aconseguir unir "pensaments diversos" per frenar el "declivi col·lectiu" que, segons ell, va començar el 1999. Per fer-ho, Navarro ha demanat obrir el debat amb la societat per reconnectar el partit amb sectors que han deixat de donar-li suport i ha alertat que en aquest full de ruta la preparació de les municipals del 2015 és "crucial" i s'ha de començar a treballar ja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d'aquells dirigents que insisteixen que cal refundar el partit, Navarro ha afirmat que els socialistes “sempre fan autocrítica”, però que això no vol dir “flagel·lar-se gratuïtament”. Per això ha considerat necessari “convertir el PSC en un veritable laboratori d'idees viu i dinàmic” que sigui capaç d'actuar en clau catalana. “No podem estar supeditats a la política espanyola”, ha etzibat. A més, ha insistit que malgrat la situació del partit, el PSC és “l'alternativa d'esquerres a Catalunya”.

Tot i reconèixer els mals resultats obtinguts el 25-N, Navarro ha assegurat sentir-se “satisfet” perquè en les “pitjors condicions” ha vist el partit “mobilitzat” per defensar una proposta federal que, ha subratllat, “el PSC està liderant dins del PSOE”. De fet, ha insistit que ahir, al consell territorial del PSOE, va ser la vegada en què el partit que lidera Alfredo Pérez-Rubalcaba ha defensat amb més fermesa aquesta reforma federal.

"No sabem si ERC estarà dins o fora"

Navarro, que ha recordat la seva proposta de govern de concentració, ha assegurat que el seu partit s'ha de fer a la idea que estarà a l'oposició i que farà “un paper responsable” sense abandonar l'eix de les esquerres. Ha lamentat que Catalunya sigui ara “més ingovernable que mai” i ha carregat contra les negociacions que CiU està establint amb ERC per aconseguir segellar un pacte de governabilitat perquè s'estan dedicant “sobretot, a parlar d'una data per a la consulta. “No sabem si ERC estarà dins o fora del Govern o als dos llocs alhora. Ja sabeu de què us parlo, oi?”, ha deixat anar.

stats