POLÍTICA
Política 25/04/2013

Navarro insta Mas a parlar directament amb José Antonio Griñan sobre la reforma del finançament

El líder socialista s'ofereix a fer d'intermediari entre els dos presidents perquè creu que "parlen poc"

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha instat aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, a adreçar-se directament al president d'Andalusia, José Antonio Griñán, per parlar de la reforma del finançament autonòmic. El líder socialista ha lamentat que Mas "parli poc" amb Griñán i amb la resta de presidents autonòmics i s'ha ofert a fer d'intermediari "si cal" per afavorir el diàleg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la jornada parlamentària d'aquest dimecres, Mas va afirmar que el model de finançament que planteja Catalunya i el que planteja Andalusia són "oposats". Segons Navarro, les posicions entre els dos executius podrien confluir si la Generalitat estigués disposada a tenir un diàleg més fluid amb Griñán, ja que ha afirmat que la diferència principal entre el PP i el PSOE és que amb els socialistes "es pot dialogar".

"Vam conèixer ahir que el president està negociant ja el nou model de finançament, però sembla que no ho està fent amb prou intensitat", ha considerat Navarro, que s'ha mostrat disposat a participar en la definició de la proposta catalana.

Pacte nacional pel dret a treballar

El líder socialista també ha reflexionat sobre les dades de l'enquesta pública d'ocupació fetes públiques aquest mateix dijous. Amb més de 900.000 aturats a Catalunya, Navarro creu que el Govern hauria de canviar les seves prioritats de manera immediata. "A un Govern obsessionat pel Consell Assessor de la Transició Nacional i pel pacte nacional sobre el dret a decidir, nosaltres li demanem un pacte nacional pel dret a treballar". La principal "urgència", segons Navarro, és fer polítiques que fomentin l'ocupació, especialment entre el col·lectiu dels joves i dels aturats de llarga durada.

El líder socialista s'ofereix a fer d'intermediari entre els dos presidents perquè creu que "parlen poc"

stats