Política 09/05/2013

El PSC defensa que no es pot desacatar el Tribunal Constitucional

El portaveu parlamentari, Maurici Lucena, titlla de “disbarat jurídic” i de “greu error” que De Gispert digui que la declaració de sobirania segueix vigent

Sara González
1 min

BarcelonaEls socialistes catalans consideren que de cap manera es pot desacatar la resolució del Tribunal Constitucional, tot i que no s'oposaran que els serveis jurídics del Parlament estudiïn les possibles al·legacions que es poden presentar. I és que, segons el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, "l'imperi de la llei és indestriable de la democràcia", i el que diferencia els països que respecten la llei dels que no la respecten "és el que diferencia la civilització de la barbàrie".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha lamentat que dins de la reunió de la junta de portaveus hi hagi hagut grups com CiU i ERC que hagin defensat que "per sobre de la voluntat dels catalans no hi ha res, ni tan sols la legalitat". Per tot això, també ha assegurat que "és un disbarat jurídic i políticament un greu error" que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, hagi dit que la declaració de sobirania segueix vigent. "Com es pot dir que això segueix vigent? Aquesta declaració està suspesa. Hem d'evitar fer pronunciaments que ens duen a qüestionar el marc de convivència per viure en una democràcia", ha etzibat Lucena.

stats